ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Επιστροφή για το Audi RS 5 - Πώς θα μοιάζει & πόσα άλογα θα είναι;

(11/10/2024)
Επιστροφή για το Audi RS 5 - Πώς θα μοιάζει & πόσα άλογα θα είναι;

- Δεδομένη η επιστροφή του Audi RS 5
- Με V6 twin-turbo, πιθανώς plug-in hybrid για περισσότερα άλογα & λιγότερους ρύπους
- Εμφανείς σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με τα Α5 και S5

Δεδομένη η επιστροφή του Audi RS 5

Δεν πέρασε πολύς καιρός μετά από την αποκάλυψη της νέας γενιάς των Α5 και S5, και ήδη έχουν ξεκινήσει τα σενάρια που αναφέρουν ότι η Audi έχει συγκεντρωθεί στην εξέλιξη του RS 5. Η κορυφαία από πλευράς ισχύος έκδοση του premium μοντέλου της σειράς έχει εντοπιστεί πολλές φορές να δοκιμάζεται σε avant αμάξωμα (σ.σ. avant ονομάζει τα station wagon μοντέλα της η Audi), με βαρύ καμουφλάζ ώστε να μην αποκαλυφθούν και πολλά για το ντιζάιν. Με βάση αυτό, έχουν κυκλοφορήσει αρκετές προτάσεις ανεξάρτητων σχεδιαστών, που προσπαθούν να προβλέψουν την εξωτερική σχεδίαση του «καυτού» RS 5. Την ίδια στιγμή, έχει γίνει γνωστό πως το μοντέλο θα κυκλοφορήσει και σε sedan, ως RS 5 sportback, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την προηγούμενη γενιά.

Με V6 twin-turbo, πιθανώς plug-in hybrid για περισσότερα άλογα & λιγότερους ρύπους

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δύο εκδόσεις θα εφοδιάζονται με το ίδιο μηχανικό σύνολο, δηλαδή με τον γνώριμο V6 twin-turbo κινητήρα των 2,9 λτ., ο οποίος όμως θα δεχθεί τη... φροντίδα των μηχανικών του Ίνγκολσταντ. Όμως, αυτό που θα το διαχωρίσει από την προηγούμενη γενιά είναι πως ενδέχεται να μετατραπεί σε plug-in hybrid. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το πλάνο, περιμένουμε σημαντική αύξηση ιπποδύναμης σε σχέση με το απερχόμενο, το οποίο απέδιδε 444 ίππους. Σε αυτή την περίπτωση, τα αυτοκινητικά πηγαδάκια αναφέρουν πως η Audi ενδέχεται να επιλέξει να σταθεί απέναντι στην Mercedes-AMG C63 S E Performance, ως εκ τούτου η ιπποδύναμη δεν αποκλείεται να πλησιάσει ακομά και τους 700 ίππους. Αυτό δεν ακούγεται και επιστημονική φαντασία, αφού θα εξυπηρετηθεί ταυτόχρονα και ένας ακόμα σημαντικός σκοπός, καθώς το υβριδικό σύστημα θα επιτρέπει τον περιορισμό των ρύπων που είναι άκρως ποινικοποιημένοι στην Ευρώπη.

Εμφανείς σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με τα Α5 και S5

Αισθητικά, η σπορ σχεδίαση του νέου S5 κίνησε έντονες ανησυχίες για το αν το RS 5 θα καταφέρει να ξεχωρίσει εξωτερικά. Παρόλα αυτά, οι σχεδιαστές της Audi διαβεβαίωσαν πως οι διαφορές θα είναι ξεκάθαρες. Φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτεροι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και μαύρη ενιαία γρίλια είναι μερικές από αυτές. Παράλληλα, ειδικές για την έκδοση ζάντες μεγάλων διαστάσεων, μεγαλύτερες μπούκες εξάτμισης και bucket καθίσματα στο εσωτερικό έχουν ήδη φανερωθεί από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που κυκλοφορούν.

Κλείνοντας, οι πληροφορίες που διαρρέουν οι «κατάσκοποι» μας αναφέρουν ότι το νέο Audi RS 5 θα παρουσιαστεί το 2026, οπότε εντός της επόμενης χρονιάς σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα.

Leasing
Leasing