ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Alpine ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό σπορ SUV

(11/10/2024)
Η Alpine ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό σπορ SUV
6 Φωτογραφίες »

- Θα ονομάζεται A390_β, ενώ αναμένεται στις αγορές τον επόμενο χρόνο
- Με σπορ προφίλ και κυρτή οροφή, η Alpine το χαρακτηρίζει Sport Fastback
- Το εσωτερικό θα έχει κοινά στοιχεία με τα μονοθέσια της F1
- Εξοπλίζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ και τετρακίνηση

Θα ονομάζεται A390_β, ενώ αναμένεται να μπει στη παραγωγή τον επόμενο χρόνο

Η Alpine από ότι φαίνεται θα εμπλουτίσει κα άλλο την ηλεκτρική της γκάμα με ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα ονομαστεί A390_β και από ότι φαίνεται από τις φωτογραφίες της μάρκας θα είναι ένα Coupe Crossover. Το νέο αυτό μοντέλο είναι ακόμα κονσεπτικό, αλλά αναμένεται να μπει στη γραμμή παραγωγής του χρόνου. Όταν έρθει στις αγορές η Alpine θα έχει δύο ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζει και άλλο, το οποίο θα είναι ανταγωνιστής της Porsche 911.

Με σπορ προφίλ και κυρτή οροφή

To νέο μοντέλο σύμφωνα με τη γαλλική μάρκα, είναι Sport Fastback αλλά στις φωτογραφίες μοιάζει πάρα πολύ σε Coupe SUV. Το νέο ηλεκτρικό έχει κυρτή οροφή, μεγάλη εμπρός μάσκα με ενιαία LED μπάρα προβολέων, ενώ πίσω έχει υπερυψωμένο προφυλακτήρα και μεγάλα πίσω φώτα, τα οποία και αυτά συνδέονται. Στη σιλουέτα του υπόλοιπου αυτοκινήτου την προσοχή τραβάει ο σπορ σχεδιασμός με καμπύλες, κοψίματα και ευθείες γραμμές, τα οποία στοχεύουν στην καλύτερη αεροδυναμική επίδοση του αμαξώματος.

Το εσωτερικό θα έχει κοινά στοιχεία με τα μονοθέσια της F1

Στο εσωτερικό το μοντέλο αντλεί έμπνευση από τα μονοθέσια της F1, με ένα μινιμαλιστικό σαλόνι στο οποίο κυριαρχεί το τιμόνι, από το οποίο ο οδηγός μπορεί να ελέγξει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, ενώ θα διαθέτει και γυάλινη πανοραμική οροφή. Σε μεγέθη το νέο ηλεκτρικό της Alpine θα ακολουθήσει τη Ferrari Purosangue και θα έχει 4 bucket καθίσματα, ενώ και οι πόρτες θα ανοίγουν όπως αυτές του πρώτου SUV της Ferrari, αντικριστά.

Εξοπλίζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ και τετρακίνηση

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα δεν ξέρουμε πολλά, παρά μόνο το ότι το μοντέλο της Alpine θα δίνει την αίσθηση ενός αυτοκινήτου επιδόσεων. Σύμφωνα με τη γαλλική μάρκα θα φοράει 3 ηλεκτρικά μοτέρ (ένα εμπρός και δύο πίσω), ενώ η κίνηση θα πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, ότι η Alpine θέλει να δημιουργήσει ένα fun to drive αυτοκίνητο το οποίο θα μπορεί να σβήνει το εμπρός ηλεκτρικό μοτέρ και να γίνεται πισωκίνητο.

Leasing
Leasing