Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έρευνα: Έγιναν πολύ βαριά τα ηλεκτρικά για τις μπαριέρες ασφαλείας

 Σχολιάστε 
2.310 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2024)
Έρευνα: Έγιναν πολύ βαριά τα ηλεκτρικά για τις μπαριέρες ασφαλείας
3 Φωτογραφίες »

- Πρόβλημα ασφαλείας το μεγάλο βάρος των ηλεκτρικών
- Οι μπαριέρες δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα βαριά ηλεκτρικά στον δρόμο
- Τα SUV ακόμη ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα με τις τωρινές μπαριέρες

Πρόβλημα ασφαλείας το μεγάλο βάρος των ηλεκτρικών

Μεγάλο πρόβλημα ασφαλείας δημιουργεί το αυξημένο βάρος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με πολλά απαρχαιωμένα συστήματα ασφαλείας να μην είναι «αρκετά» για να επιτελέσουν τον προστατευτικό σκοπό τους. Ένα από αυτά αποτελούν και οι μπαριέρες ασφαλείας στους δρόμους. Οι περισσότερες από αυτές πέρασαν δοκιμές τη δεκαετία του 90 με βάρος που δεν ξεπερνούσε τα 1.500 κιλά, όμως, όπως καταλαβαίνετε, οι μπαριέρες δεν είναι πλέον σε θέση να επιτελέσουν τον ρόλο τους, όταν πλέον τα αυτοκίνητα ξεπερνούν τους δύο τόνους σε βάρος.

Οι μπαριέρες δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα βαριά ηλεκτρικά στον δρόμο

Σε δοκιμές πρόσκρουσης που έγιναν με ένα Tesla Model 3 στο ινστιτούτο Texas A&M φάνηκε η αδυναμία των προστατευτικών να συγκρατήσουν το όχημα στο δρόμο. Στη δοκιμή, το Tesla Model 3 έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες με 100 χλμ./ώρα, με αποτέλεσμα να τις διαπεράσει. Τα προστατευτικά έπρεπε κανονικά να σταματήσουν το όχημα και να το κρατήσουν στο δρόμο.

Τα SUV ακόμη ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα με τις τωρινές μπαριέρες

Αν στα ηλεκτρικά sedan και hatchback αυτό δημιουργεί πρόβλημα, σκεφτείτε πως μεγαλώνει το πρόβλημα στα ηλεκτρικά SUV. Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος σε συνδυασμό με το τεράστιο βάρος έχει ως αποτέλεσμα ή το SUV να μετατοπίσει τα προστατευτικά, ή να τα διαπεράσει ή τέλος, να τα περάσει από πάνω. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας που δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι ελληνικοί δρόμοι.
 

Mercedes
OPEL