Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών από τη Mercedes

Εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών από τη Mercedes

2.184 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2022)

Ένα νέο εργοστάσιο στη Γερμανία ετοιμάζει η Mercedes που θα έχει ως στόχο την ανάκτηση πολύτιμων μετάλλων από τις μπαταρίες που εφοδιάζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Νέο εργοστάσιο στη Γερμανία

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις μπαταρίες με τις οποίες εφοδιάζονται χρησιμοποιούν πολύτιμα μέταλλα, όπως για παράδειγμα το κοβάλτιο. Για να υπάρξει λοιπόν μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον για την εξόρυξη πόρων, η Mercedes κατασκευάζει τώρα ένα εργοστάσιο στη Γερμανία για να βοηθήσει στην ανάκτηση ορισμένων πολύτιμων μετάλλων και να κάνει τα οχήματά της πιο φιλικά στο περιβάλλον.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έως και 50.000 νέες μπαταρίες από ανακύκλωση

Όντας προγραμματισμένο να ξεκινήσει το 2023, το πρόγραμμα ανακύκλωσης της Mercedes θα είναι αρχικά ένα πιλοτικό πρόγραμμα με ετήσια δυναμικότητα 2.500 τόνων. Ωστόσο, η Mercedes είπε ότι σχεδιάζεται και δεύτερο στάδιο όπου τα ανακτημένα υλικά θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για την παραγωγή έως και 50.000 μονάδων μπαταριών για νέα οχήματα Mercedes EQ. Μάλιστα σημαντικό είναι να αναφερθεί πως το ποσοστό ανάκτησης υλικού μπαταρίας στο εργοστάσιο αναμένεται να είναι πάνω από 96 τοις εκατό.

«Βασικός παράγοντας η κυκλική οικονομία»

Ο Jörg Burzer, υπεύθυνος του Τμήματος Διαχείρισης Παραγωγής και Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Mercedes, δήλωσε σχετικά με το νέο εργοστάσιο: «Η Mercedes-Benz επιδιώκει έναν σαφή στόχο με σκοπό τη διατήρηση των πόρων: μια μέγιστη κυκλική οικονομία για όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται. Η βιώσιμη ανακύκλωση μπαταριών είναι βασικός παράγοντας σε αυτό - παγκοσμίως».

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
LEASING COURIER VS CITAN