Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εργοστάσιο για μπαταρίες στερεάς κατάστασης η Nissan
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εργοστάσιο για μπαταρίες στερεάς κατάστασης η Nissan

2.064 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2022)

Να αλλάξει πλήρως το... «παιχνίδι» στις μπαταρίες των ηλεκτρικών θέλει η Nissan, αποκαλύπτοντας μία νέα εγκατάσταση για την παραγωγή νέων μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Αναμένονται στην αγορά το 2028

Η Nissan αποκάλυψε ένα πρωτότυπο εργοστάσιο παραγωγής για τις πολυστρωματικές κυψέλες μπαταριών στερεάς κατάστασης που ελπίζει να φέρει στην αγορά το 2028. Η εγκατάσταση, στεγάζεται στο ερευνητικό της κέντρο στην Ιαπωνία και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να προωθήσει την ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μεγαλύτερη ισχύς και πιο γρήγορη φόρτιση

Ο νέος τρόπος κατασκευής μπαταριών ερευνάται από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες ελπίζουν να επωφεληθούν από την ανώτερη πυκνότητα ισχύος που φέρεται πως θα έχουν. Η Nissan λέει ότι η νέα τεχνολογία θα δημιουργήσει μπαταρίες που θα είναι περίπου δύο φορές ενεργειακά πιο πυκνές από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και θα μπορούν να φορτιστούν πολύ πιο γρήγορα.

Πιο φθηνές μπαταρίες, πιο φθηνά ηλεκτρικά

Εξίσου σημαντικό είναι και το στοιχείο πως όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται και σε χαμηλότερη τιμή, επειδή τα υλικά που τοποθετούνται σε μπαταρία στερεάς κατάστασης είναι λιγότερο ακριβά. Η Nissan πιστεύει ότι μπορεί να μειώσει την τιμή των μπαταριών αυτοκινήτων στα 75 δολάρια (69 περίπου ευρώ) ανά kWh έως το 2028 και στη συνέχεια στα 65 δολάρια (60 περίπου ευρώ) ανά kWh, φέρνοντας με αυτό τον τρόπο την τιμή των ηλεκτρικών στα ίδια επίπεδα με τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται από κινητήρα εσωτερικής καύσης.   

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
Autotriti.gr