Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από τη Ford και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Έρχεται μικρή «Mustang Mach-E» από τη Ford;

3.418 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2021)

Η Ford αναμένεται να κατασκευάσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με σχεδιαστικές επιρροές αλλά και μικρότερο σε μέγεθος από την τρέχουσα Mustang Mach-E και ανεξάρτητα σχέδια έρχονται για να μας δώσουν μία πρώτη ιδέα για την εξωτερική του εμφάνιση.


Μόλις χθες σας αναφέραμε για τα «ηλεκτρικά» σχέδια που ανακοίνωσε η Ford για την Ευρώπη. Η αμερικανική μάρκα σκοπεύει έως το 2030 να πουλά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην «Γηραιά Ήπειρο» και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δέσμευσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου 823,5 εκατομμύρια ευρώ) για την ανακαίνιση της ευρωπαϊκής έδρας της στην Κολωνία της Γερμανίας, που θα μετατραπεί σε κέντρο ηλεκτροκίνησης το οποίο θα έχει την ονομασία «Ford Cologne Electrification Centre».
 
Σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού το πρώτο όχημα που θα κατασκευαστεί στο ανακαινισμένο εργοστάσιο της Ford, το οποίο αυτή τη στιγμή παράγει το Fiesta, θα βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων MEB του Volkswagen Group, καθώς υπάρχει ήδη υπογεγραμμένη συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Μάλιστα λέγεται πως το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι ουσιαστικά μία μικρότερη Mustang Mach-E.
 
Πιο συγκεκριμένα γίνεται λόγος πως το ηλεκτρικό της Ford θα είναι παρόμοιο σε αναλογίες με το ID.3 της VW, αλλά θα έχει πιο στιβαρό σχεδιασμό για αυτό και η έμπνευση θα προέρχεται από την τρέχουσα Mustang Mach-E, όπως άλλωστε εμφανίζεται και στα ανεξάρτητα σχέδια που μπορείτε να δείτε. Λέγεται πως οι διαστάσεις του θα το τοποθετήσουν ανάμεσα από τα Fiesta και Focus, όμως λόγω της skateboard ηλεκτρικής πλατφόρμας το εσωτερικό του είναι πιθανό να υπερβαίνει τους χώρους του Focus και να πλησιάζει αυτούς του Mondeo.
 
Τέλος, από τη στιγμή που θα βασίζεται στην πλατφόρμα του ID.3 δεν αποκλείεται να κάνει χρήση της ίδιας τεχνολογίας στην μπαταρία με την αυτονομία κίνησης να υπολογίζεται περίπου στα 500 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το πλάνο της Ford το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα παραχθεί στο ανακαινισμένο εργοστάσιο στην Κολωνία θα κάνει την εμφάνιση του το 2023. 

FORD
OPEL