Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στις αρχές του 2019 θα γίνει η προσπάθεια της Venom F5 προκειμένου να φτάσει τα 484 χλμ./ώρα.

Ετοιμάζεται για τα 484χλμ./ώρα η Venom F5

2.130 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2018)

Στις αρχές του 2019 θα γίνει η προσπάθεια της Hennessey Venom F5 προκειμένου να φτάσει τα 484 χλμ./ώρα. Δείτε περισσότερα.

Από τη στιγμή που έγινε η επίσημη αποκάλυψη της Hennessey Venom F5, η πρωταρχική συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο supercar είναι αν θα καταφέρει να φτάσει τα 484 χλμ./ώρα κάτι στο οποίο στοχεύει η κατασκευάστρια εταιρεία.
 
Αν και η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, η εταιρεία κατασκευάζει μία μονάδα η οποία στις αρχές του ίδιου έτους θα προσπαθήσει να φτάσει σε αυτή την ταχύτητα και να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της εταιρείας. Μάλιστα αυτό τόνισε και σε δηλώσεις του και το αφεντικό της φίρμας John Hennessey, ο οποίος μιλώντας στα ξένα μέσα τόνισε.
«Αυτός είναι ο μεγάλος και τολμηρός στόχος μας. Όταν πετύχουμε ένα στόχο, ψάχνουμε για το επόμενο να είναι ακόμα πιο μεγάλος και για αυτό αναπτύξαμε και κατασκευάσαμε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Εντάξει. Κερδίσαμε τη Bugatti το 2014 με τη Venom GT, όμως ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος;».
 
Από κει και πέρα ένα στοιχείο το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει σχετικά με τη Venom F5 είναι ο σχεδιαστής του μοντέλου. Έτσι οι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούσαν να μην ρωτήσουν επ αυτού τον Hennessey, ο οποίος είπε: «Θα γνωρίζατε το όνομά του. Έχει συνεργαστεί και με άλλες μεγάλες μάρκες, ωστόσο θέλει να παραμείνει ανώνυμος. Πρέπει όμως να ξέρετε πως είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο».
 
Τέλος να θυμίσουμε πως η Venom F5 παίρνει ισχύ από ένα αλουμινένιο biturbo V8 σύνολο 7,4 λίτρων, το οποίο αποδίδει ισχύ 1.600 ίππων και ροπή 1.762 Nm… Όλη αυτή η δύναμη πηγαίνει στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονού συμπλέκτη που έχει επτά σχέσεις μετάδοσης, ενώ υπάρχει και η επιλογή για μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS