GP Αμπου Ντάμπι: Αυλαία στην σεζόν με το Max Verstappen νικητή
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Αμπου Ντάμπι: Αυλαία στην σεζόν με το Max Verstappen νικητή

6.857 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2023)

- 19η νίκη για τον Verstappen φέτος
- O Leclerc προσπάθησε να δώσει ύπουλα στην Ferrari την 2η θέση στους Κατασκευαστές
- Οι δύο McLaren ήταν ανταγωνιστικές, είχε παράπονα ο Alonso

19η νίκη για τον Verstappen φέτος

O Max Verstappen είχε ένα σχετικά ήσυχο απόγευμα στο Αμπου Ντάμπι, παρά το γεγονός πως o Leclerc του έβαλε δύσκολα στις πρώτες στροφές του αγώνα, στις οποίες έκανε την προσπάθειά του να περάσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα σε καμία στιγμή. Ο Ολλανδός από εκεί και πέρα δημιούργησε μια ασφαλή διαφορά έως το τέλος και πήρε την 19η προσωπική του νίκη και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια μαγική και ιστορική σεζόν. 

O Leclerc προσπάθησε να δώσει ύπουλα στην Ferrari την 2η θέση στους Κατασκευαστές

Ο Leclerc είδε την καρό σημαία τρίτος αλλά ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου, αφού ο Leclerc πάτησε επίτηδες φρένο για να τον περάσει ο Mεξικανός, μήπως ο τελευταίος προλάβει να δημιουργήσει διαφορά 5 δευτερολέπτων από τον Russell που ακολουθούσε, ώστε η Mercedes να χάσει βαθμούς και να χάσει την 2η θέση στους Κατασκευαστές από την Scuderia Ferrari. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, η Ferrari κατετάγη 3η στους Κατασκευαστές, ωστόσο ο Leclerc μπορεί να ειναι ευχαριστημένος με την απόδοσή τους στους τελευταίους αγώνες. Με το Μεξικανό να μην καταφέρνει να χτίσει την απαραίτητη διαφορά, ο Russell ανέβηκε στην τρίτη θέση και κατοχύρωσε την 2η θέση της Mercedes, μετά από σκληρή μάχη κυρίως με τις δύο McLaren. Ο Perez τερμάτισε τέταρτος και ολοκλήρωσε και αυτός μια εξαιρετική χρονιά για την Red Bull.


Δεν έλειψαν τα donuts μετά το τέλος του αγώνα από τον Verstappen.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δεν έλειψαν τα donuts μετά το τέλος του αγώνα από τον Verstappen.

Οι δύο McLaren ήταν ανταγωνιστικές, είχε παράπονα ο Alonso

Oι δύο McLaren των Norris και Piastri ήταν ανταγωνιστικές αλλά δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Ο Alonso παραπονιόταν ότι η Aston Martin είναι «το χειρότερο μονοθέσιο στην ευθεία» αλλά ολοκλήρωσε έναν καλό αγώνα από την 7η θέση. Ο Tsunoda τερμάτισε 8ος προσπερνώντας στην τελευταία στροφή τον Hamilton, ο οποίος είχε τις καλές και τις κακές του στιγμές. Την πρώτη 10άδα ολοκλήρωσε ο Stroll με την δεύτερη Aston Martin. 

O επόμενος αγώνας και οι τελικές βαθμολογίες Οδηγών και Κατασκευαστών

Ο πρώτος αγώνας για την επόμενη χρονιά θα γίνει στο Μπαχρέιν στις 29 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου.

 

Συνέχεια του άρθρου >>>
EUROINS PASXA
NISSAN