Γιατί τα νέα μικρομεσαία θα «φέρνουν» σε SUV;

7.451 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2020)

Είναι το νέο Citroen C4, SUV ή μήπως απλά το νέο στυλ μικρομεσαίων; Το προτιμάτε ή όχι;


Πόσο καιρό μας πήρε να καταλάβουμε πως η Nissan δεν σταμάτησε να έχει μικρομεσαίο, αλλά ότι το Qashqai ήταν και το μικρομεσαίο της μάρκας; Μήπως τώρα με το C4 της Citroen είναι εμφανές πως όπως και να δείχνουν, αυτή είναι η θέση στη γκάμα τους;

Το νέο C4 μάλλον το κάνει πιο εύκολο, αφού δείχνει λιγότερο SUV απ`ότι το Qashqai. Η Nissan, εξάλλου, με το πλούσιο παρελθόν της στα οχήματα εκτός δρόμου δεν μπορούσε παρά να περάσει μερικά από αυτά τα σχεδιαστικά γονίδια και στο Qashqai. Και έτσι το C-SUV της Nissan παίζει σε πολλά ταμπλό, που σημαίνει πως εκτός από εκείνους που το αγοράζουν γιατί θέλουν ένα δυναμικό SUV, πολλοί είναι εκείνοι που το αγοράζουν αντί για ευρύχωρο μικρομεσαίο. Σημασία πάντως έχει πως το αγοράζουν.

Στην περίπτωση της Citroen οι Γάλλοι ούτε έχουν, ούτε θέλουν να το παίξουν ότι έχουν κάποιο γονίδιο που παραπέμπει σε SUV. Έχουν όμως ένα σωρό άλλα αξιοζήλευτα γονίδια, όπως αυτά που δημιούργησαν το τρέχον C4 Cactus. Νεοτερισμό, καινοτομία, ιδιοφυία, στιλ.

Και το νέο C4 χτίζει πάνω σε αυτά. Χωρίς να θέλει να περάσει για SUV, το νέο C4 είναι ένα μικρομεσαίο «νέου τύπου», δηλαδή ενσωματώνει κάποια χαρακτηριστικά που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά στοιχεία των SUV. Με πρώτο την απόσταση από το έδαφος.

Και έτσι με πρώτη ματιά κάποιοι θα πουν είναι SUV. Και πιθανώς η Citroen να μην στεναχωρηθεί πολύ αν αυτό τους φέρει στις εκθέσεις της για να αγοράσουν το νέο C4. Όμως μιλάμε για ένα πολύ ενδιαφέρον μικρομεσαίο, και γι αυτό συνεχίζει και με το όνομα που μέχρι τώρα είχαν τα προηγούμενα μικρομεσαία της Citroen.

Αυτή η γέφυρα της Citroen, που συνδέει τα SUV με τα υπόλοιπα, είναι κάτι που θα γίνει όλο και πιο σύνηθες τα επόμενα χρόνια, αφού ο κόσμος εμφανώς θέλει κάτι πιο άνετο, ευρύχωρο, εύκολο και πρακτικό, αλλά και πιο εντυπωσιακό, από τα παραδοσιακά μικρομεσαία. Και έτσι η κατηγορία ολόκληρη αλλάζει. Και το C4 είναι ένα από τα πρώτα δείγματα αυτής της αλλαγής.

Εσάς σας αρέσει το νέο C4; Το βλέπετε ως SUV; ή απλά ως το νέο μικρομεσαίο της Citroen; και τελικά πως σας φαίνεται; Είναι ένα μικρομεσαίο που θα αγοράσετε;

Mercedes
test center