Η Apple πέταξε 9 δισ. ευρώ για το αμάξι που δεν έφτιαξε ποτέ!
Βλέπετε ανεξάρτητο σχέδιο του αυτοκινήτου της Apple.
- Νέα στοιχεία για το αποτυχημένο πρότζεκτ «Titan» της Apple.
- Ήταν αναποφάσιστη για τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.
- Η Apple πήρε μηχανικούς από την Porsche και τη NASA, ήθελε και την Tesla!
- Θα κόστιζε περίπου 100 χιλιάρικα.
Νέα στοιχεία για το αποτυχημένο πρότζεκτ «Titan» της Apple
Περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ... πέταξε η Apple στην προσπάθειά της να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο, ένα πρότζεκτ το οποίο εγκαταλείφθηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός δαπάνησε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια (9,25 δισ. ευρώ) για το πρότζεκτ «Titan», επειδή δεν μπορούσε να αποφασίσει τι να κατασκευάσει!!!
Ήταν αναποφάσιστη για τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου
Την είδηση αυτή αποκαλύπτει η εφημερίδα «New York Times», δίνοντας μάλιστα λεπτομέρειες για την πορεία του έργου και την αναποφασιστικότητα της Apple. Όπως λοιπόν αναφέρει, η εταιρεία αρχικά σκόπευε να αντιμετωπίσει την Tesla και να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό όχημα. Στη συνέχεια, θέλησε να μπει απέναντι και από την Waymo με ένα αυτοκίνητο που εκτός από ηλεκτρικό θα ήταν και αυτόνομο.
Η Apple πήρε μηχανικούς από την Porsche και τη NASA, ήθελε και την Tesla!
Η Apple προσέλαβε μηχανικούς από την Porsche και τη NASA για να προχωρήσουν το πρότζεκτ, το οποίο περιελάμβανε τέσσερις διαφορετικούς επικεφαλής και πολλά διαφορετικά πλάνα. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται πως μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια που διήρκησε το πρότζεκτ η Apple σκέφτηκε ακόμη και την απόκτηση της Tesla, μιλώντας με τον Elon Musk. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.
Θα κόστιζε περίπου 100 χιλιάρικα
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι εργάζονταν στο πρότζεκτ «Titan», όταν η Apple πήρε την απόφαση να βάλει τέλος σε αυτό, πριν από λίγες ημέρες, παρότι είχε αποφασιστεί πως τελικά στόχος ήταν η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για να κοντράρει την Tesla. Τέλος, στο ρεπορτάζ σημειώνεται πως εάν οι προσπάθειες της Apple είχαν ευοδωθεί και το αμάξι είχε μπει στην παραγωγή, το κόστος απόκτησης θα ήταν άνω των 100.000 δολαρίων (περίπου 92.400 ευρώ).