Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οι ημιαγωγοί καρβιδίου του πυριτίου επιτρέπουν μεγαλύτερες αποστάσεις και ταχύτερη επαναφόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι ημιαγωγοί καρβιδίου του πυριτίου επιτρέπουν μεγαλύτερες αποστάσεις και ταχύτερη επαναφόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

H Bosch δίνει το πράσινο φως για μαζική παραγωγή τσιπ καρβιδίου πυριτίου

1.457 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2021)

Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας (BMWi).

Οι ημιαγωγοί από καρβίδιο του πυριτίου (SiC)είναι μικροί, ισχυροί και εξαιρετικά αποδοτικοί. Μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης, η Bosch ξεκινά τώρα την παραγωγή ημιαγωγών ισχύος από αυτό το καινοτόμο υλικό, προμηθεύοντας αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο. Στο μέλλον, όλο και περισσότερα οχήματα θα διαθέτουν αυτά τα τσιπ.

Η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2021.

Η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2021.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


«Το μέλλον για τους ημιαγωγούς καρβιδίου του πυριτίου είναι λαμπρό. Θέλουμε να γίνουμε ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή τσιπ SiC για την ηλεκτροκίνηση», λέει ο Harald Kroeger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Robert Bosch GmbH.

Πριν από δύο χρόνια, ο προμηθευτής τεχνολογίας και υπηρεσιών είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην ανάπτυξη των τσιπ SiC και θα ξεκινήσει την παραγωγή τους. Για αυτό, η Bosch έχει αναπτύξει τις δικές της εξαιρετικά περίπλοκες διαδικασίες παραγωγής, τις οποίες χρησιμοποιεί για την κατασκευή των ειδικών ημιαγωγών από τις αρχές του 2021 – αρχικά ως δείγματα προς επικύρωση από τον πελάτη.

«Τα βιβλία παραγγελιών μας είναι γεμάτα, χάρη στην έκρηξη της ηλεκτροκίνησης», λέει ο Kroeger. Καθώς, η Bosch σκοπεύει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα, έχει ήδη αρχίσει να επεκτείνει τους ειδικούς χώρους στο εργοστάσιό της στο Reutlingen. Παράλληλα, εργάζεται στην ανάπτυξη της δεύτερης γενιάς τσιπ SiC, που θα είναι ακόμη περισσότερο αποτελεσματική και θα είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή από το 2022. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Autotriti.gr