Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Με την εξαγορά των μετοχών της VEBA Trust από την Fiat, «πέρασε» η πλήρης ιδιοκτησία της Chrysler στα χέρια του ιταλικού ομίλου.

Με την εξαγορά των μετοχών της VEBA Trust από την Fiat, «πέρασε» η πλήρης ιδιοκτησία της Chrysler στα χέρια του ιταλικού ομίλου.

Η Fiat ολοκληρώνει το deal με την Chrysler

2.421 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2014)

Ο όμιλος Fiat ολοκλήρωσε την απόκτηση όλων των μετοχών της VEBA Trust -με το μετοχικό κεφάλαιο της Chrysler- και έτσι πλέον η Chrysler είναι μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της Fiat.

Με την εξαγορά των μετοχών της VEBA Trust από την Fiat, «πέρασε» η πλήρης ιδιοκτησία της Chrysler στα χέρια του ιταλικού ομίλου.Το αντίτιμο για την απόκτηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν το εξής:• Έκτακτο μέρισμα πληρωτέο από τον Όμιλο Chrysler στους μετόχους του, στις 21 Ιανουαρίου 2014, ποσού 1,900 εκατ. δολαρίων (η FNA προώθησε τμήμα του δικού της έκτακτου μερίσματος στην VEBA Trust ως μέρος του αντίτιμου της πώλησης)• Καταβολή σε μετρητά από την FNA στην VEBA Trust ποσού 1,750 εκατ. δολαρίων.Η Fiat χρηματοδότησε την αποπληρωμή του ποσού των 1,750 εκατ. δολαρίων από διαθέσιμα μετρητά, όπως κι η Chrysler χρηματοδότησε το έκτακτο μέρισμα από τα διαθέσιμα μετρητά.Τέλος, όπως ήδη ανακοινώθηκε, ταυτόχρονα με τις ανωτέρω περιγραφόμενες συναλλαγές, ο Όμιλος Chrysler και η Διεθνής Ένωση, Ενωμένοι Εργάτες στην Αυτοκινητοβιομηχανία, την Αεροναυπηγική και τη Γεωργία της Αμερικής συνήψαν μνημόνιο συνεργασίας υπό τις ήδη υπάρχουσες συλλογικές συμβάσεις του Ομίλου Chrysler για την παροχή πρόσθετων συνεισφορών από τον Όμιλο Chrysler στη VEBA Trust συνολικού ποσού 700 εκατ. δολαρίων σε τέσσερις ισόποσες ετήσιες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβλήθηκε στο πλαίσιο του κλεισίματος της συναλλαγής με τη Fiat.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
SEAT XENOIASTOI