Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Hyundai επιβεβαίωσε την παραγωγή του N Vision 74!

 Σχολιάστε 
2.155 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2024)
Η Hyundai επιβεβαίωσε την παραγωγή του N Vision 74!
3 Φωτογραφίες »

- Ηλεκτρικό επιδόσεων της «Ν» οικογένειας της Hyundai.
- Με 680 άλογα το πρωτότυπο.
- Εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το πρωτότυπο Pony Coupe του 1974.
- Φήμες υποστηρίζουν πως η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2026.

Ηλεκτρικό επιδόσεων της «Ν» οικογένειας της Hyundai

Η Hyundai παρουσίασε αναλυτικά το πλάνο με το οποίο θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια, το οποίο και σας παρουσιάσαμε. Η εκτενής παρουσίαση του κορεατικού κολοσσού αποτελούνταν από 71 σελίδες, μία εκ των οποίων επιβεβαίωσε πως η μάρκα θα βάλει εν τέλει στην παραγωγή το πρωτότυπο N Vision 74. Το μοντέλο αυτό θα είναι ένα από τα 21 ηλεκτρικά που θα παρουσιαστούν έως το 2030, πληροφορία που αρχικά είχε κυκλοφορήσει με τη μορφή φημολογίας, ωστόσο πλέον πήρε επίσημη μορφή.

Με 680 άλογα το πρωτότυπο

Η επιβεβαίωση της έλευσης του N Vision 74 ως μοντέλο παραγωγής δε συνοδεύτηκε από κάποια άλλη επίσημη πληροφορία. Ωστόσο, από το 2022 που παρουσιάστηκε το πρωτότυπο οι εικασίες που το συνόδευαν ήταν πολλές. Θυμίζουμε πως το N Vision 74 είναι υβριδικό καθώς εξοπλίζεται από σύστημα κυψέλων καυσίμου υδρογόνου αλλά και μία μπαταρία. Ο συνδυασμός αυτός τροφοδοτεί με ενέργεια δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στους πίσω τροχούς που προσφέρουν συνδυαστικά περισσότερους από 680 ίππους και 900 Nm ροπής. Από κει και πέρα, είναι πιθανό το μοντέλο παραγωγής να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, αλλά αυτό μένει να φανεί. Σε κάθε περίπτωση όμως μιλάμε για σύστημα κίνησης χωρίς ρύπους!

Εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το πρωτότυπο Pony Coupe του 1974

Εξωτερικά, το N Vision 74 εμπνεύστηκε από το πρωτότυπο Pony Coupe του 1974 που σχεδιάστηκε από τον Goigetto Giugiaro. Η ρετρό σχεδίαση, οι μεγάλοι αεραγωγοί και ο φωτισμός εμπνευσμένος από τα pixel των βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετίας του 1980, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

Φήμες υποστηρίζουν πως η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2026

Η Hyundai δεν ανέφερε πότε πρόκειται να δούμε το μοντέλο παραγωγής του N Vision 74. Όμως στο πρόσφατο παρελθόν τα Νοτιοκορεάτικα Μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν πως η Hyundai είχε δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή 200 μοντέλων με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2026.  

Autotriti.gr
Autotriti.gr