Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Φιλόδοξο το σχέδιο της ιαπωνικής κυβέρνησης αλλά δεν καρποφόρησε.

Η Ιαπωνία ήθελε συγχώνευση Nissan-Honda!

4.518 Επισκέψεις στο άρθρο (18/8/2020)

Ένα φιλόδοξο σχέδιο της ιαπωνικής κυβέρνησης έρχονται να αποκαλύψουν τα ξένα Μέσα ενημέρωσης, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ η ηγεσία της χώρας πρότεινε επίσημα στις Nissan και Honda να συγχωνευθούν!

Την πρόταση αυτή αποκαλύπτουν σε ρεπορτάζ τους οι Financial Times, ωστόσο είναι κάτι το οποίο δε συμβαίνει τώρα, αλλά έλαβε χώρα λίγους μήνες πριν.
 
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή και σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν οι Financial Times, η ιδέα αυτή γεννήθηκε από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο με τον Carlos Ghosn και τις διαφωνίες που υπήρχαν με τους συνεργάτες της συμμαχίας Renault και Mitsubishi.
 
Χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί στη Nissan και φοβούμενοι, τότε, μην υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία της εταιρείας, οι κυβερνόντες της Ιαπωνίας αποφάσισαν να συναντηθούν με τους εκπροσώπους των Nissan και Honda προκειμένου να τους πείσουν να συγχωνευθούν. Μάλιστα υπογραμμίζεται πως πίσω από αυτή την κίνηση (αν υλοποιούνταν) η ιαπωνική κυβέρνηση απέβλεπε στη δημιουργία ενός «εθνικού πρωταθλητή». Έτσι για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 η πρόταση κατατέθηκε επίσημα και στις δύο πλευρές.
 
Ωστόσο, με την κάθε μάρκα να παραθέτει τη δική της αιτιολογία, το φιλόδοξο έργο απορρίφθηκε αμέσως τόσο από τη Nissan όσο και από τη Honda και στη συνέχεια ακολούθησε η πανδημία με τον COVID-19 βάζοντας οριστικό τέλος σε όσους ακόμα πίστευαν πως θα μπορούσε να υπάρχει διαφορετική κατάληξη αν συνεχίζονταν οι επαφές.
 
Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ, καθώς οι Nissan και Honda συνεχίζουν ως έχουν.

CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
Leasing