Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ιταλία: Επενδύει 930 εκ. ευρώ σε κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών

Ιταλία: Επενδύει 930 εκ. ευρώ σε κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών

1.661 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2024)

- Στόχος της κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός του στόλου με ηλεκτρικά
- Το πακέτο θα περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα για τους οικονομικά ασθενέστερους
- Το σχέδιο θα παρουσιαστεί την 1η Φεβρουαρίου 2024

Στόχος της κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός του στόλου με ηλεκτρικά

Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο ύψους 930 εκατομμυρίων ευρώ για να ενθαρρύνει τους πολίτες να παραδώσουν τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά τους και να αγοράσουν αντί αυτών ηλεκτρικά οχήματα. Στόχος είναι να αλλάξει ο στόλος οχημάτων της Ιταλίας, ο οποίος είναι ένας από τους παλαιότερους στην Ευρώπη, με τουλάχιστον 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 3. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, μετά από χρόνια ραγδαίας αύξησης των πωλήσεων, εξαπλώνονται στην Ευρώπη σημάδια βραδύτερης υιοθέτησης των ηλεκτρικών.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα για τους οικονομικά ασθενέστερους

Το σχέδιο στοχεύει επίσης να στηρίξει τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο, το οποίο συζητείται από το αρμόδιο υπουργείο της γειτονικής χώρας, θα περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα αξίας έως και 13.750 ευρώ για να επιτρέψει στους πολίτες με ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από 30.000 ευρώ να αποσύρουν τα Euro 2, τα οποία είναι παλαιότερα των 20 ετών.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί την 1η Φεβρουαρίου 2024

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε συνάντηση με εκπροσώπους του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας την 1η Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αρμόδιου υπουργείου.

Autotriti.gr
VITO POSO KALO EINAI