ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Jaguar τιμά την τελευταία E-Type με δύο επετειακά μοντέλα

(24/10/2024)
Η Jaguar τιμά την τελευταία E-Type με δύο επετειακά μοντέλα
9 Φωτογραφίες »

- Η Jaguar γιορτάζει 50 χρόνια από την τελευταία E-Type
- Η καμπίνα είναι ντυμένη με χρυσό, ασήμι και δέρμα
- Εξοπλίζονται με 3.8 λτ. βενζινοκινητήρα και μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων

Η Jaguar γιορτάζει 50 χρόνια από την τελευταία E-Type

Η Jaguar γιορτάζει την επέτειο 50 χρόνων από την ημέρα που μπήκε τέλος στην παραγωγή της εμβληματικής E-Type με δύο νέα μοντέλα. Αυτά θα πάρουν το όνομα Commemorative, με την μάρκα να τα ονομάζει έτσι θέλοντας να δείξει οτι είναι επετειακά και θα παραδοθούν σε έναν πιστό φίλο της μάρκας στην Νοτιανατολική Ασία. Η μάρκα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή των δύο αυτοκινήτων, που αναβιώνουν τη μαγεία του μοντέλου, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον Enzo Ferrari ως το πιο όμορφο στη Γη. Βέβαια το μόνο σίγουρο να είναι, ότι πρόκειται για δύο μοναδικές αναβιώσεις, αφού δεν θα δημιουργηθούν άλλες.

Η καμπίνα είναι ντυμένη με χρυσό, ασήμι και δέρμα

Η Jaguar ανακοίνωσε, ότι χρειάστηκαν 2.000 ώρες για να ολοκληρωθούν οι δύο αναβιώσεις, ενώ αυτές έχουν βαφεί σε πράσινο και μαύρο χρώμα. Η αγγλική μάρκα αυτοκινήτων, συνεργάστηκε με το παλαιότερο κοσμηματοπωλείο στην Αγγλία (λειτουργεί από το 1786), για να δημιουργήσει το «σικάτο» εσωτερικό, το οποίο διαθέτει λεπτομέρειες από χρυσό 18 καρατίων στο τιμόνι και στο λεβιέ ταχυτήτων. Ακόμα η κεντρική κονσόλα είναι φτιαγμένη από αλουμίνιο, διαθέτει χαραγμένο σχέδιο της E-Type, ενώ οι διακόπτες, το χειρόφρενο αλλά και τα χερούλια στις πόρτες, είναι φτιαγμένα από ασήμι και θυμίζουν κοσμήματα. Πέρα από αυτά, η Jaguar έντυσε τα καθίσματα σε καφέ δέρμα, ενώ τοποθέτησε και ένα νέο ραδιόφωνο, που συνδέεται με Bluetooth. Τέλος, το κλειδί του αυτοκινήτου μοιάζει με κόσμημα, ενώ έχει πάνω του το σήμα της Jaguar, φτιαγμένο από χρυσό.

Εξοπλίζονται με 3.8 λτ. βενζινοκινητήρα και μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων

Τα δύο μοντέλα, εξοπλίζονται με τον παλιό 3,8 λτ. εξακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί με ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού. Πέρα από τον κινητήρα, οι μηχανικοί της Jaguar άλλαξαν το παλιό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με 4 σχέσεις και τοποθέτησαν ένα νέο με 5, έτσι ώστε να κάνουν την οδηγική εμπειρία πιο εύκολη.

Hyundai
SKODA EXYPNES YPHRESIES