ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Zontes M 125 - Μικρό με «ψυχή» μεγάλου

1.151 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2024)
Zontes M 125 - Μικρό με «ψυχή» μεγάλου
5 Φωτογραφίες »

- Ισχυρός κινητήρας 14,6 ίππων με 12,8 Nm ροπής.
- Με τα ίδια φρένα του μεγαλύτερου Μ310.
- Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα και αισθητήρας πίεσης ελαστικών.
- Επιθετική σχεδίαση και τιμή στα 3.345 ευρώ.

Ισχυρός κινητήρας 14,6 ίππων με 12,8 Nm ροπής

H Zontes δίνει το παρόν στην κατηγορία των 125cc GT Scooter με το M125, στοχεύοντας να χτυπήσει τον ανταγωνισμό με τον πλούσιο εξοπλισμό του και τον ζωηρό κινητήρα του.  Στην καρδιά του βρίσκεται ένας  μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας 124,6cc, που εξαντλεί σχεδόν τα περιθώρια ισχύος που επιτρέπει η Α1 κατηγορία, αφού αποδίδει 14,6 άλογα στις 8.250 σαλ και 12,8 Nm ροπής στις 6.500 σαλ. Παράλληλα η εξαιρετικά χαμηλή του κατανάλωση, που ανέρχεται στα 2,6 λ/100 χλμ σύμφωνα με την εταιρεία, του χαρίζει μια εντυπωσιακή αυτονομία που πλησιάζει τα 450 χιλιόμετρα! Μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου και αποκτά βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά λόγω της χαμηλής τοποθέτησης του ψυγείου του ώστε να κρατείται το κέντρο μάζας όσο το δυνατόν χαμηλότερα.

Με τα ίδια φρένα του μεγαλύτερου Μ310

Παρά το γεγονός ότι πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τα μικρά τους Scooter με λιγότερο δυνατά φρένα από ότι συναντάμε στα μεγαλύτερα αδέρφια τους, η Zontes φέρνει αυτούσια τα φρένα που προέρχονται από το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς, το 300άρι M310. Αποτελούνται από δύο δισκόφρενα (ένα εμπρός και ένα πίσω) διαμέτρου 265 mm, ενώ το σύστημα εποπτεύεται από μονάδα δικάναλου ABS ώστε να μην μπλοκάρουν ποτέ οι τροχοί κατά την πέδηση.
Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο του είναι ανθεκτικό και προσφέρει την κατάλληλη ακαμψία για βελτιωμένη κύλιση και επιτρέπει ταυτόχρονα σε μία μεγάλη γωνία στρέψης του τιμονιού της τάξης των 43° προς κάθε μεριά, στοιχείο που μεγιστοποιεί την ευελιξία του στην κίνηση και όχι μόνο.
Το πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 35mm με διαδρομή 105mm μπροστά και διπλά αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη ως προς 5 θέσεις προφόρτιση και διαδρομή 92,5 mm πίσω. Οι διαδρομές αυτές είναι από τις μεγαλύτερες στα scooter της κατηγορίας, συμβάλλοντας στην καλύτερη απόσβεση των κακοτεχνιών του δρόμου και χαρίζοντας έτσι  πιο άνετη.

Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα και αισθητήρας πίεσης ελαστικών

Εκτός από τις επιδόσεις και την οικονομία, το M125 αναπτύχθηκε με γνώμονα την άνεση του αναβάτη – βασικός στόχος των Scooter. Έτσι , ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από την σέλα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα ένα Full Face κράνος και μικροαντικείμενα του αναβάτη, ενώ οι δυνατότητες αποθήκευσης διευρύνονται με δύο ντουλαπάκια που υπάρχουν στην ποδιά του, μέσα σε ένα εκ των οποίων βρίσκουμε και μια διπλή θύρα φόρτισης USB QC3.0. Στον εξοπλισμό υπάρχει επίσης και αισθητήρας πίεσης ελαστικών, ο οποίος ενημερώνει live μέσω της οθόνης τον αναβάτη για την  πίεση και των δύο ελστικών, ενώ  το σύστημα εκκίνησης είναι Keyless, με το Scooter να αναγνωρίζει το χειριστήριο σε απόσταση 1,5 μέτρων.  Τα φωτιστικά του σώματα είναι Full LED με τον τρισδιάστατο μπροστινό προβολέα και τα πλάγια τοποθετημένα φώτα ημέρας, να προσδίδουν τη μοναδική «οικογενειακή» ταυτότητα των σκούτερ της Zontes.

Επιθετική σχεδίαση και τιμή στα 3.345 ευρώ

Η επιθετική του εμφάνιση ξεχωρίζει και υποδηλώνει τον σπορ χαρακτήρα του scooter, ενώ αποκρυσταλλώνει την πλέον χαρακτηριστική ταυτότητα της φιλοσοφίας σχεδιασμού της Zontes. Το βάρος του ανέρχεται στα 160 κιλά, ενώ η μεγάλη απόστασή του από το έδαφος, στα 160mm σημαίνει πως δεν θα δυσκολευτεί να περάσει εμπόδια. Χαρακτηρίζεται από κορυφαία ποιότητα κατασκευής, κάτι που είναι εμφανές και από την έγχρωμη TFT οθόνη του με τεχνολογία IPS (που βελτιώνει την ορατότητα από μεγαλύτερες γωνίες), η οποία διαθέτει 4 interfaces με διαφορετική προβολή (Recreation, Race, Street, Simplicity). Το πλήρες αυτό πακέτο επιδόσεων, εξοπλισμού, κατασκευαστικής ποιότητας και καλόγουστης σχεδίασης, έρχεται στην τιμή των 3.345 ευρώ δίνοντας στον ανταγωνισμό μία πολύ δυνατή μάχη για την επικράτηση στην αρένα των scooter 125cc.

FORD
GIATI EXOUSIODOTHMENO