Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Mercedes EQS θα αντικατασταθεί από νέα ηλεκτρική S-Class

 Σχολιάστε 
2.370 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2024)
Η Mercedes EQS θα αντικατασταθεί από νέα ηλεκτρική S-Class

- Αποκάλυψε την είδηση ο επικεφαλής της Mercedes.
- Σε διαφορετική πλατφόρμα η ηλεκτρική από την βενζινοκίνητη.
- Το 2026 ανανεώνεται η τρέχουσα S-Class.
- Το 2030 θα φτάσει η καινούργια S-Class.

Αποκάλυψε την είδηση ο επικεφαλής της Mercedes

Με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρική θα προσφερθεί η νέα γενιά της Mercedes S-Class, όταν φυσικά κάνει το ντεμπούτο της, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως η EQS θα αποτελέσει παρελθόν.

Την είδηση αυτή γνωστοποίησε ο επικεφαλής της γερμανικής luxury μάρκας, Ola Källenius, μιλώντας στη βρετανική ιστοσελίδα ο Autocar: «Θα υπάρξουν δύο S-Class στο μέλλον, με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρική», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως τα μοντέλα θα έχουν παρόμοια εμφάνιση μέσα και έξω.

Σε διαφορετική πλατφόρμα η ηλεκτρική από την βενζινοκίνητη

Αν και ο Källenius δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα, υποστηρίζεται πως οι δύο εκδόσεις της νέας S-Class θα βασιστούν σε διαφορετικές πλατφόρμες. Η S-Class χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης αναμένεται να βασιστεί στην αρχιτεκτονική MB.EA Large, ενώ αυτή με κινητήρα βενζίνης θα έχει ως υπόστρωμα μία αναβαθμισμένη έκδοση της υπάρχουσας MRA. Ως εκ τούτου, η παρουσία δύο διαφορετικών αρχιτεκτονικών πιθανότατα θα διαφοροποιήσει τις δύο εκδοχές της νέας S-Class, πιθανότατα σε χώρους, όπου η ηλεκτρική θα υπερτερεί της βενζινοκίνητης.

Το 2030 θα φτάσει η νέα S-Class

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι να δούμε τη νέα γενιά της S-Class, το πολυτελές σεντάν της τρέχουσας γενιάς θα περάσει από μία ανανέωση, μοντέλο το οποίο θα βρίσκεται στις αγορές το 2026. Τέλος, σε ότι αφορά τη νέα γενιά της S-Class, αυτή θα κυκλοφορήσει το 2030.  

Autotriti.gr
LINGLONG DIAGONISMOS