Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Mercedes σκέφτεται να σταματήσει τα κουπέ SUV

 Σχολιάστε 
1.676 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2024)
Η Mercedes σκέφτεται να σταματήσει τα κουπέ SUV
2 Φωτογραφίες »

- Δύο τα κουπέ SUV στην γκάμα της Mercedes.
- Στελέχη προτείνουν την κατάργησή τους ή την ενοποίηση σε ένα μοντέλο.
- Η CLE ενοποίησε τις C-Class και E-Class coupe και κάμπριο.
- Δεν πήρε θέση ο επικεφαλής της μάρκας.

Δύο τα κουπέ SUV της Mercedes

Σε συζητήσεις προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα κόψουν τα κουπέ SUV από την γκάμα της μάρκας βρίσκονται τα στελέχη της Mercedes, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Μέσα του εξωτερικού. Το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, η Mercedes βρίσκεται σε μία διαδικασία απλοποίησης της γκάμας της είναι ο λόγος που υπάρχουν αυτές οι σκέψεις, την ίδια ώρα που η φημολογία φέρνει στο προσκήνιο και το ενδεχόμενο της ενοποίησης.

Επί του παρόντος, η Mercedes προσφέρει δύο κουπέ SUV, την GLC Coupe και την GLE Coupe. Σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων, τα δύο αυτά μοντέλα αντιπροσωπεύουν περίπου το 10-15 τοις εκατό των παγκόσμιων πωλήσεων των GLC και GLE. Ως εκ τούτου, οι επιδόσεις τους θέτουν υπό αμφισβήτηση την παραμονή τους στην γκάμα, ειδικότερα από τη στιγμή που η Mercedes έχει αποφασίσει να την απλοποιήσει, όπως προαναφέραμε.

Πολλές οι απόψεις από τα στελέχη της Mercedes

Για το θέμα αυτό, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ισχυρίζεται ότι οι συζητήσεις εντός της μάρκας είναι κάτι που συμβαίνει, ενώ οι προτάσεις που υπάρχουν είναι παραπάνω από μία. Κάποια στελέχη προτείνουν να σταματήσουν εντελώς τα δύο μοντέλα, όταν θα ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους, ενώ κάποια άλλα στελέχη θέλουν τα δύο αυτοκίνητα να αντικατασταθούν από ένα καινούργιο, το οποίο ουσιαστικά θα τα ενοποιήσει. Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που προτείνουν να συνεχίσουν ως έχουν.

Η CLE ενοποίησε τις C-Class και E-Class coupe και κάμπριο

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes έχει προχωρήσει ξανά στην ενοποίηση αυτοκινήτων. Θυμίζουμε πως πρόσφατα συνδύασε τις C-Class και E-Class coupe και κάμπριο υπό την γκάμα της CLE. Επίσης, έκοψε τις δίθυρες εκδόσεις της S-Class. Η κίνηση αυτή τη βοήθησε στο να μειώσει το κόστος ανάπτυξης, χωρίς να βγει από τις αγορές των coupe και κάμπριο.

Δεν πήρε θέση ο επικεφαλής της μάρκας

Τα γερμανικά Μέσα απευθύνθηκαν στον Διευθύνων Σύμβουλο της Mercedes, Ola Källenius, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος, ωστόσο ο επικεφαλής της luxury φίρμας δεν έκανε κάποιο σχόλιο!

Hyundai
OPEL