Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Mercedes θέλει να διατηρήσει τους V8 κινητήρες και μετά το 2030
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes θέλει να διατηρήσει τους V8 κινητήρες και μετά το 2030

1.530 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2022)

Η Mercedes πιθανότατα θα συνεχίσει να προσφέρει κινητήρες V8 και μετά το 2030, όπου θα έχει πλήρως ηλεκτρική γκάμα!

«Παράθυρο» για το V8 μοτέρ από τη Mercedes

Η Mercedes έχει ανακοινώσει πως από το 2030 η γκάμα της θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, όντας δηλαδή συμμορφωμένη με τις οδηγίες που υπάρχουν για εκμηδένιση σε βάθος χρόνου του CO2 από τα αυτοκίνητα. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει απαραίτητα το τέλος των κινητήρων καύσης και συγκεκριμένα των V8 κινητήρων, τους οποίους πιθανότατα θα πουλάει η εταιρεία και μετά το 2030, εάν φυσικά τους θέλουν οι πελάτες της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Γιατί να τους σταματήσουμε στις χώρες που θα επιτρέπονται;»

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Mercedes για την ανάπτυξη οχημάτων, Joerg Bartels, αναγνωρίζοντας ότι το τέλος του V8 μπορεί να μην συμβεί μέχρι την επόμενη δεκαετία. «Στο τέλος πρέπει να εκπληρώσουμε τη συνολική μας στρατηγική για το CO2 και έχουμε μια ξεκάθαρη πορεία σε αυτό: να είμαστε ουδέτεροι για το CO2 στα τέλη της δεκαετίας του '30, μέχρι το 2039. Έτσι από το 2030 θέλουμε να είμαστε καθαρά ηλεκτρικοί», είπε ο Bartels και συνέχισε: «Αλλά αν εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση από τους πελάτες μας για μοτέρ V8 βενζίνης σε ορισμένες περιοχές και εξακολουθούμε να τους έχουμε, γιατί να τους σταματήσουμε;».

«Θα υπάρχουν αυτοί που θα θέλουν 6κύλινδρους και 8κύλινδρους κινητήρες»

Ο Bartels πρόσθεσε ότι «όλα εξαρτώνται από τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων», αλλά πιστεύει ότι θα υπάρχουν πελάτες που εξακολουθούν να επιθυμούν οχήματα με εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους κινητήρες.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Peugeot - Toyota
OPEL