Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Nissan πουλάει το ποσοστό της στην Daimler

1.994 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2021)

Το ποσοστό που έχει στην Daimler AG αποφάσισε να πουλήσει η Nissan, όπως επίσημα γνωστοποίησε η ιαπωνική εταιρεία, ακολουθώντας με τη σειρά της τα χνάρια της Renault.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Renault είχε ανακοινώσει την απόφασή της να προχωρήσει σε ολοκληρωτική πώληση του ποσοστού που κατείχε στην Daimler, το οποίο ανέρχεται στο 1,54%. Σήμερα, όπως έγινε γνωστό την ίδια ακριβώς κίνηση θα κάνει και η Nissan, με το ποσοστό της ιαπωνικής φίρμας να είναι και αυτό περίπου στο 1,5%.
 
Θυμίζουμε πως η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, με τη Nissan, είχαν ανταλλάξει μερίδια με την Daimler πριν από μια δεκαετία περίπου για να ενισχυθούν οι βιομηχανικές συνεργασίες τους. Ωστόσο όπως φαίνεται αμφότερες αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, αν και κατά το παρελθόν στελέχη από τη Renault και την Daimler είχαν πει πως οι μεταξύ τους συνεργασίες θα συνεχιστούν ανεξάρτητα με την κίνηση αυτή.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Μέσα του εξωτερικού που ανέδειξαν το θέμα, η Nissan θα πουλήσει τις μετοχές της με κόστος ανά μετοχή που θα φτάνει τα 69,85 ευρώ. Παραχωρώντας λοιπόν το ποσοστό της υπολογίζεται πως θα εισπράξει ένα ποσό περίπου στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προφανώς και θα επενδυθούν σε άλλους τομείς.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi και η Daimler, μεταξύ άλλων είχαν συνεργαστεί σε μοντέλα όπως η Mercedes X-Class, το crossover Infiniti QX30 και το Smart ForFour. Την πώληση έχουν αναλάβει οι Bank of America και Societe Generale.

Autotriti.gr
NISSAN