Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να αυτοματοποιούν καθημερινές δουλείες.

Η Renault ενώνει το Ι.Χ. με το σπίτι (+vid)

1.592 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2020)

Η Renault κάνει μια σπάνια εμφάνιση στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς η εταιρεία χρησιμοποιεί την έκθεση CES για να αποκαλύψει μία νέα υπηρεσία που συνδέει το αυτοκίνητό σας με το σπίτι σας.

Η νέα υπηρεσία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Otodo και χαρακτηρίζεται ως η νέα λύση συνδεσιμότητας, που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν το σπίτι τους από το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου τους.
 
Συγκεκριμένα η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να αυτοματοποιούν καθημερινές δουλείες. Για να γίνει αυτό, οι κάτοχοι κατεβάζουν μια εφαρμογή στο smartphone και στη συνέχεια επιλέγουν τις συσκευές που θέλουν να ελέγξουν. Για παράδειγμα, η Renault είπε ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα προφίλ το οποίο θα ονομάσουν Leaving Home (φεύγω από το σπίτι) και όποτε φεύγουν από το σπίτι τους μέσω της τεχνολογίας θα κλείνουν τα φώτα, θα χαμηλώνει το θερμοστάτη και θα προχωρά σε άλλες τέτοιες ενέργειες που μπορεί να ελεγχθούν. Φυσικά μπορεί να γίνει και το αντίθετο σενάριο και όταν ο ιδιοκτήτης φτάνει στο σπίτι του η πόρτα του γκαράζ ανοίγει αυτόματα και τα φώτα ανάβουν.
 
Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως όλες οι διαδικασίες μπορούν να ρυθμιστούν και με βάση της απόστασης του σπιτιού και του οχήματος. Έτσι, μόλις κάποιος φεύγει από τη δουλειά του θα μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία του σπιτιού του για να είναι έτσι όπως τη χρειάζεται όταν θα φτάσει εκεί. Μετά την αρχική ρύθμιση, το μόνο που θα χρειάζεται είναι να επιλεγεί η ένδειξη «OK» στο σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας για να ενεργοποιήσουν κάποια λειτουργία.
 
Η υπηρεσία θα ξεκινήσει αργότερα φέτος και θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα της Renault που διαθέτουν το νέο σύστημα ψυχαγωγίας Easy Link. Μεταξύ των οχημάτων είναι τα νέα Clio, Captur και Zoe.

 

Peugeot - Toyota
NISSAN