Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Rolls-Royce έκανε ρεκόρ πωλήσεων το 2023

Η Rolls-Royce έκανε ρεκόρ πωλήσεων το 2023

1.758 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2024)

- Το 2023 ξεπέρασε τις πωλήσεις του 2022, με την Cullinan να έρχεται πρώτη σε προτιμήσεις
- Μέρος της επιτυχίας αποτέλεσε το πρόγραμμα εξατομίκευσης «Bespoke»
- Κατασκοπευτικά πλάνα δείχνουν πως μια ανανεωμένη Cullinan είναι στα σκαριά

Το 2023 ξεπέρασε τις πωλήσεις του 2022, με την Cullinan να έρχεται πρώτη σε προτιμήσεις

Το 2023 η Rolls-Royce είχε την πιο επιτυχημένη χρονιά πωλήσεών της, αφού πούλησε 6032 μοντέλα και έσπασε, έστω και οριακά, το ρεκόρ του 2022 κατά το οποίο πούλησε 6021 αυτοκίνητα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μεγαλύτερη αγορά της Rolls-Royce στον κόσμο το 2023, με την Κίνα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ  σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου). Το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της μάρκας ήταν το Cullinan SUV, με το Ghost να έρχεται δεύτερο, αλλά σε αντίθεση με πολλές άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, η Rolls-Royce δεν αναλύει τους αριθμούς πωλήσεων ανά μοντέλο. Η οδήγηση ενός μοντέλου Rolls-Royce αναδύει έναν αέρα πλούτου και πολυτέλειας και φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να βιώσουν αυτή την εμπειρία. Παρόλα αυτά η Rolls-Royce επιμένει ότι οι μεγάλες πωλήσεις δεν είναι ο στόχος.

Μέρος της επιτυχίας αποτέλεσε το πρόγραμμα εξατομίκευσης «Bespoke»

Μέρος του λόγου που πολλοί άνθρωποι αγοράζουν μια Rolls-Royce είναι για να νιώθουν ξεχωριστοί. Γι αυτό το λόγο δίνεται όλο  και περισσότερο έμφαση στα εξατομικευμένα μοντέλα από το τμήμα Bespoke, τα οποία μπορεί να μην παράγουν τεράστιους αριθμούς αυτοκινήτων, αλλά προσθέτουν ένα υγιές ποσό κέρδους και πρωτοπορούν στη χρήση νέων τεχνικών και διαφορετικών υλικών. Πολλοί αγοραστές επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα εξατομίκευσης Bespoke της εταιρείας που τους επιτρέπει , σύμφωνα με την εταιρεία, να προσαρμόσουν τα μοντέλα στο προσωπικό τους στυλ. Η ανάπτυξη του Bespoke είναι επίσης μια από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις πίσω από τα σχέδια της Rolls-Royce να προσθέσει νέα κτίρια στην τοποθεσία της στο Goodwood, επεκτείνοντας το εργοστάσιό της στο μέλλον.

Κατασκοπευτικά πλάνα δείχνουν πως μια ανανεωμένη Cullinan είναι στα σκαριά

Κατασκοπευτικά πλάνα από τα τέλη του περασμένου έτους υποδηλώνουν ότι μια ανανεωμένη Cullinan είναι στον ορίζοντα. Φαίνεται ότι οι αλλαγές θα είναι μικρές και θα περιορίζονται κυρίως σε μικρές τροποποιήσεις στη μάσκα, αν και δεν ξέρουμε με βεβαιότητα τι πρόκειται να αλλάξει έως ότου η Rolls-Royce μας πει περισσότερα αργότερα μέσα στη χρονιά. Η Rolls-Royce έκανε επίσης μερικές αλλαγές στη σύνθεση της πέρυσι καθώς η εταιρεία διέκοψε το κουπέ Wraith και το κάμπριο Dawn το 2023, ενώ πρόσθεσε το ηλεκτρικό Spectre στη σειρά παραγωγής και παρέδωσε το πρώτο μοντέλο σε έναν πελάτη το περασμένο φθινόπωρο. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η Rolls-Royce έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετές παραγγελίες για να διατηρήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου μέχρι το 2025.

Toyota
SEAT XENOIASTOI