Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Toyota ετοιμάζει GR86 με μοτέρ της GR Corolla και 4κίνηση

 Σχολιάστε 
2.189 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2024)
Η Toyota ετοιμάζει GR86 με μοτέρ της GR Corolla και 4κίνηση

- Θα κάνει ντεμπούτο στη SEMA.
- Θα έχει τουλάχιστον 304 άλογα.
- Σε εξέλιξη η κατασκευή του μοντέλου.
- Δείτε το βίντεο.

Θα κάνει ντεμπούτο στη SEMA

Τον πνευματικό διάδοχο της Celica GT-Four είναι έτοιμη να αποκαλύψει στη SEMA η Toyota. Ο λόγος για ένα GR86 παραγωγής, το οποίο θα αντλήσει ισχύ από τον κινητήρα της GR Corolla και θα έχει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Θα έχει τουλάχιστον 304 άλογα και κίνηση στους 4 τροχούς

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ η Toyota συνεργάστηκε με τους ανθρώπους της Evasive Motorsports, καταγράφοντας μάλιστα και ένα βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε πιο κάτω. Ως εκ τούτου το επερχόμενο GR86 της SEMA θα κρύβει κάτω από το καπό του τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης της GR Corolla, ο οποίος θα προσφέρει τουλάχιστον 304 άλογα. Παράλληλα, οι μηχανικοί της Evasive Motorsports θα ενσωματώσουν και το σύστημα τετρακίνησης της GR Corolla, κάτι που απαιτεί μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση του χώρου του κινητήρα και του μπροστινού υποπλαισίου.

Σε εξέλιξη ακόμα η κατασκευή του μοντέλου

Αξίζει να σημειωθεί πως επειδή η κατασκευή είναι εξαιρετικά περίπλοκη και ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορούν να οριστικοποιηθούν ορισμένες πτυχές του έργου. Για παράδειγμα, η ομάδα δεν είναι βέβαιη εάν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αλλαγές στο τιμόνι, λόγω της τοποθέτησης της σχάρας υδραυλικού τιμονιού.

Προς το παρόν, η Evasive συνεργάζεται με την Eimer Engineering για να κάνει το μεγάλο μέρος της κατασκευής. Η ομάδα πρέπει να επικυρώσει ότι το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης λειτουργεί σωστά πριν προσθέσει ένα πλήρες roll cage. Έπειτα θα προστεθούν οι τελευταίες πινελιές πριν από την πλήρη αποκάλυψη στη SEMA 2024.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Mercedes
OPEL