Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η χρήση των φίλτρων GPF θα μειώσει τις εκπομπές σωματιδίων αιθάλης σε ποσοστό της τάξης του 90%.

Η χρήση των φίλτρων GPF θα μειώσει τις εκπομπές σωματιδίων αιθάλης σε ποσοστό της τάξης του 90%.

Η VW ξορκίζει το σκάνδαλο

5.013 Επισκέψεις στο άρθρο (4/8/2016)

Ο γερμανικός όμιλος επενδύει στους οικολογικούς βενζινοκινητήρες. Δείτε τι σχεδιάζει για το άμεσο μέλλον και για να αφήσει πίσω του το σκάνδαλο με τους diesel κινητήρες.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνο από το σκάνδαλο με τα diesel και η VW προσπαθεί να αναδείξει το οικολογικό της προφίλ αφού πρόσφατα ανακοίνωσε πως επιδιώκει να προσφέρει στο αγοραστικό της κοινό πιο οικολογικά βενζινοκίνητα οχήματα. 
Έτσι, αποφάσισε να τοποθετήσει στους κινητήρες βενζίνης τα φίλτρα GPF. Στα σύγχρονα μηχανικά σύνολα που τροφοδοτούνται με πετρέλαιο είναι διαδεδομένη η χρήση φίλτρων κατακράτησης των μικροσωματιδίων DPF, αλλά για πρώτη φορά, από το 2017 θα τα συναντήσουμε και στα μοντέλα του VW Group που εξοπλίζονται με τους κινητήρες TSI και TFSI. 
Αρχικά, θα τοποθετηθούν στα νέα VW Tiguan 1.4 TSI και Audi A5 TFSI, ενώ σύμφωνα με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, μέχρι το 2022 όλα τα βενζινοκίνητα οχήματα της θα διαθέτουν φίλτρο GPF (Gasoline Particulate Filters). 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



«Μετά την αύξηση της αποδοτικότητας των κινητήρων μας και την ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με τα νέα φίλτρα θα πετύχουμε αισθητή μείωση των ρύπων στους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης», δήλωσε ο Ulrich Eichhorn, επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της γερμανικής εταιρείας. 

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την VW, η χρήση των συγκεκριμένων φίλτρων θα μειώσει τις εκπομπές σωματιδίων αιθάλης σε ποσοστό της τάξης του 90%. 

Τέλος, η VW είναι αποφασισμένη να δαπανήσει υψηλά ποσά για να μειώσει και τους ρύπους των κινητήρων πετρελαίου με τη χρήση του νέου καταλυτικού μετατροπέα SCR, ο οποίος θα μειώσει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO