Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Citroen 19_19.

«Μπορεί να αλλάξουν τα αυτοκίνητα»

1.487 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2019)

Στο όραμα που έχει η Citroen για το μέλλον, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Pierre Leclercq, που από τον Νοέμβριο αποτελεί τον επικεφαλής σχεδιασμού της γαλλικής φίρμας, αναφέροντας πως η αυτόνομη τεχνολογία μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση των αυτοκινήτων.

Ο 46χρόνος Βέλγος με αφορμή την έκθεση τεχνολογίας VivaTech στο Παρίσι, την αποκάλυψη του πρωτότυπου 19_19, αλλά και άλλων μοντέλων της Citroen, μίλησε στην ιστοσελίδα Autonews Europe.
 
Αφού λοιπόν ρωτήθηκε γιατί η Citroen επέλεξε να παρουσιάσει στην έκθεση τεχνολογίας VivaTech το ιδιαίτερο πρωτότυπο 19_19 και όχι κάποιο συμβατικό μοντέλο, εκείνος απάντησε: «Η Viva Tech φαίνεται να είναι σωστή για αυτό το αυτοκίνητο. Δεν είναι μόνο για το σχεδιασμό - πρόκειται για ένα όραμα της εταιρείας.
 
Στην αυτοκινητοβιομηχανία, λαμβάνουμε μεγάλες αποφάσεις λόγω των νέων τεχνολογιών οι ποίες θα μπορούσαν να αλλάξουν εντελώς το χώρο μας. Θα δημιουργήσουμε εκπληκτικές υπηρεσίες, θα αρκετά λύσουμε προβλήματα για τους ανθρώπους, θα σας δώσουμε τη δυνατότητα να καλύπτετε καθημερινά ώρες που χάνονται στην κίνηση με κάτι άλλο. Και θα κάνουμε ακόμα πιο συναρπαστικό το συναισθηματικά για τα αυτοκίνητα».
 
Αυτοκίνητο και μελλοντική τεχνολογία ισούνται με αυτόνομη οδήγηση, έτσι ο Leclercq δεν γινόταν να μη ερωτηθεί για το συγκεκριμένο θέμα και προς ποια κατεύθυνση βαδίζει η Citroen με τον ίδιο να σημειώνει: «Υπάρχουν δύο τρόποι να σκεφτούμε την αυτόνομη οδήγηση. Στην πρώτη, υπάρχει ένα οικοσύστημα που δεν αλλάζει. Βασικά, παίρνεις τα χέρια σου από το τιμόνι. Ίσως στην πιο ακραία περίπτωση να βρίσκεται με την πλάτη προς την κατεύθυνση που πηγαίνει το αυτοκίνητο παρακολουθώντας ταινία. Είναι αρκετά ενδιαφέρον αλλά δεν αλλάζει πάρα πολύ το σχέδιο.
 
Τώρα αν σκεφτείς ποτέ να δημιουργήσεις κάτι που να μην έχει τιμόνι, τότε το σχέδιο μπορεί να αλλάξει κατά πολύ και να δημιουργήσεις κάτι το εντελώς διαφορετικό.  Είμαστε σε ένα σημείο όπου κάθε εταιρεία πρέπει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον. Για μένα, αυτό είναι εξαιρετικά συναρπαστικό επειδή υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες για να δημιουργηθεί μια επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία», κατέληξε.  

Hyundai
Citroen