Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η βασική ενδεκάδα των ηλεκτρικών που ετοιμάζει η Kia
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η βασική ενδεκάδα των ηλεκτρικών που ετοιμάζει η Kia

1.698 Επισκέψεις στο άρθρο (16/11/2021)

Έντεκα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πλάνο εξηλεκτρισμού της Kia και ανάμεσα τους βρίσκονται σεντάν, hatchback και SUV μοντέλα, αλλά και επαγγελματικά οχήματα.

Πριν από λίγες ημέρες η Kia ανακοίνωσε επίσημα την πορεία που θα ακολουθήσει έως το 2045 όταν και θα έχει «καθαρίσει» εντελώς από τον άνθρακα. Συγκεκριμένα η κορεατική μάρκα ανακοίνωσε ότι θα πουλά μόνο ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα με κυψέλες καυσίμου παγκοσμίως έως το 2040, κάτι που θα ισχύσει στην Ευρώπη από το 2035.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

11 ηλεκτρικά έως το 2026

Μέχρι στιγμής η Kia πουλά το ηλεκτρικό EV6 και το Niro, ωστόσο σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτίσει τα «πράσινα» μοντέλα της θα αυξηθούν κατακόρυφα μέσα στα επόμενα χρόνια. Οι Κορεάτες θέλουν να γίνουν μία από τους πρωτοπόρες εταιρείες στον τομέα αυτό και με το «Plan S» που έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του 2020, στοχεύει στο λανσάρισμα 11 ηλεκτροκίνητων μοντέλων μέχρι το 2026. Μάλιστα 7 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα είναι βασισμένα στην πλατφόρμα E-GMP του Ομίλου Hyundai, ενώ θα υπάρξουν ηλεκτρικά που θα βασίζονται σε πλατφόρμες, οι οποίες δεν είναι αναπτυγμένες αποκλειστικά για ηλεκτρικά.
 

Έρχεται η ναυαρχίδα EV9 και ακόμα δυο SUV

Το πρώτο μοντέλο βασισμένο στην E-GMP του Ομίλου Hyundai ήδη το γνωρίζουμε και πρόκειται για το EV6 που αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος με αμάξωμα hatchback. Το δεύτερο μοντέλο θα είναι η έκδοση παραγωγής του μεγάλου SUV, EV9 Concept για το οποίο είδαμε τις πρώτες εικόνες του πρωτότυπου πριν λίγες ημέρες. Από εκεί και πέρα αναμένεται να φτάσουν τα SUV, EV7 και EV8 που θα τοποθετηθούν κάτω από τη ναυαρχίδα EV9.
 

Ετοιμάζει 3 μοντέλα κάτω από το EV6

Εκτός των προαναφερόμενων η Kia φαίνεται πως ετοιμάζει και ένα σπορ μοντέλο, κάτω από το EV6. Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντίπαλος του VW ID.3 και τελικά να γίνει ο ηλεκτρικός διάδοχος του Ceed. Παράλληλα δύο ακόμα θα έρθουν σε fastback ή hatchback αμάξωμα, σύμφωνα με όσα έχει μαρτυρήσει μία εικόνα teaser της κορεατικής εταιρείας από το παρελθόν, που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν όπως το Tesla Model 3 και το Model S. Το μεγαλύτερο από τα δύο θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Stinger.
 

Αυτοκίνητο πόλης αλλά και επαγγελματικό  

Μέσα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα υπάρχει και ένα πιο ασυνήθιστο μοντέλο. Αυτό αναμένεται να έχει τετράγωνο σχηματισμό, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Από κει και πέρα θα υπάρχει ένα ηλεκτρικό όχημα για επαγγελματική χρήση, ενώ αναμένεται να φτάσουν ακόμα δύο ηλεκτρικά, ένα αυτοκίνητο πόλης και ένα SUV, για τα οποία δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες.
 

Το πρώτο όχημα κυψέλων υδρογόνου το 2028

Κλείνοντας να πούμε πως το πρώτο αυτοκίνητο με σύστημα κυψέλων καυσίμου της Kia είναι προγραμματισμένο να φτάσει το 2028.

Αυτά ετοιμάζει η Kia!
-11 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026.
-Ανάμεσά τους η ναυαρχίδα EV9.
-3 μοντέλα κάτω από το EV6.
-Αυτοκίνητο πόλης αλλά και επαγγελματικό.
Συμφωνείς με την απόφαση της Kia να πουλάει στην Ευρώπη μόνο ηλεκτρικά από το 2035;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
E-CANTER