Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η γρίλια της Mercedes από το 1900 έως σήμερα
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η γρίλια της Mercedes από το 1900 έως σήμερα

5.887 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2022)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η γρίλια στα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz από το 1900 έως και σήμερα!

Από το 1900 έως σήμερα

Η γρίλια είναι ένα από τα σημεία που μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει τη μάρκα ενός αυτοκινήτου. Είναι γνωστό άλλωστε πως η γρίλια χρησιμεύει ως το «πρόσωπο» του αυτοκινήτου, το οποίο του δίνει μια συγκεκριμένη ταυτότητα ανάμεσα στην πλειάδα άλλων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους. Ωστόσο οι μάρκες, στο πέρασμα του χρόνου, δεν μένουν στάσιμες. Αντ’ αυτού εξελίσσουν συνεχώς το σχεδιασμό, φρεσκάροντας έτσι την εικόνα των μοντέλων τους, όπως και τη λειτουργία τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδιάστηκε για να ψύχει τον κινητήρα

Το ίδιο λοιπόν ισχύει και στη Mercedes-Benz, η οποία μέσω εικόνων έδωσε μία συγκεντρωτική εικόνα για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σχεδιασμό της γρίλιας από το 1900 έως και σήμερα. Η μάσκα του ψυγείου αρχικά σχεδιάστηκε για να λύνει το πρόβλημα ψύξης των κινητήρων εσωτερικής καύσης τότε, αλλά στην πορεία εξελίχθηκε και ως ένα σημείο αναφοράς για τα αυτοκίνητα.

Άλλαξε η χρησιμότητα της με τα χρόνια

Το 1931, η άφιξη της Mercedes-Benz 170 άλλαξε τα πάντα. Για πρώτη φορά, το ψυγείο τοποθετήθηκε πίσω από τη μάσκα για προστασία, όντας μέρος του καπό του οχήματος. Αυτό γέννησε την εμβληματική μάσκα από χρώμιο, η οποία δεν χρησίμευε μόνο ως προστασία για το ψυγείο αλλά και ως αναγνωριστικό, μαζί φυσικά με το έμβλημα. Από τότε, η Mercedes συνέχισε να εξελίσσει τη χρωμιωμένη μάσκα για δεκαετίες. Στη δεκαετία του 1950, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα σχεδίαση μάσκας με την 300 SL «Gullwing» και το μικρότερο roadster 190 SL. Τα οριζόντια πηχάκια έγιναν σήμα κατατεθέν μεταξύ των επόμενων οχημάτων Mercedes. Το 2007, η Mercedes άρχισε να προσφέρει επιλογές μάσκας στους πελάτες ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
Autotriti.gr