Kάτω από καπό θα βρίσκεται πιθανότατα ο 4κύλινδρος 2λιτρος κινητήρας.

Ήδη στα σκαριά η AMG 35 έκδοση της νέας GLB

11.582 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2019)

Σύντομα αναμένεται να αποκαλυφθούν οι δύο AMG εκδόσεις της ολοκαίνουριας Mercedes GLB.

Πριν από λίγες ώρες έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της η Μercedes GLB έχοντας στην παλέτα των μηχανικών συνόλων της δύο εκδόσεις βενζίνης και τρεις πετρελαίου, με την ισχυρότερη από αυτές να αφορά την 250 4Matic με το 2λιτρο μοτέρ των 224 ίππων και 350 Νm ροπής.

Για όποιον θέλει όμως κάτι ισχυρότερο, σύντομα, πριν το τέλος του 2019 θα κάνει πρεμιέρα η πρώτη από τις δύο AMG εκδόσεις του μοντέλου, γνωστή με το χαρακτηριστικό νούμερο «35». Το μοντέλο υψηλών επιδόσεων συνελήφθη να κάνει τις δοκιμές του στην πίστα του Nurburgring πριν από λίγες μέρες θέλοντας να κρύψει κάτω από το βαρύ καμουφλάζ τις διαφορές που θα έχει στην εξωτερική εμφάνισή του. Εμφανής ωστόσο ήταν  η παρουσία μεγαλύτερων αεραγωγών στον προφυλακτήρα ενώ οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης φανερώνουν πως δεν πρόκειται για μια απλή GLB.
Kάτω από καπό θα βρίσκεται πιθανότατα ο 4κύλινδρος 2λιτρος κινητήρας απόδοσης 306 ίππων και 400 Nm ροπής που θα συνεργάζεται με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Το SUV επιδόσεων φάνηκε πως στο Ring ήταν εξοπλισμένο με πιο σφικτή ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα για να «χαλιναγωγούν» καλύτερα την νέα του ιπποδύναμη. Το σπριντ από στάση στα 100 χλμ./ώρα λέγεται πως θα γίνεται σε περίπου 5 δευτερόλεπτα.

Μετά την AMG 35, σειρά θα πάρει το λανσάρισμα της πιο ισχυρής AMG 45 έκδοσης με ισχύ πιθανότατα στα 421 άλογα.
 

Mercedes
test center