Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ηλεκτρικό εμπνευσμένο από το R5 Turbo παρουσιάζει η Renault
3 Φωτογραφίες »

Ηλεκτρικό εμπνευσμένο από το R5 Turbo παρουσιάζει η Renault

1.684 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2022)

Το νέο πρωτότυπο που ετοιμάζει η Renault θα είναι εμπνευσμένο από το κλασικό «καυτό» R5 Turbo και η γαλλική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα teaser!

Θα το δούμε και στο Παρίσι

Πριν από λίγες ημέρες ο Όμιλος Renault γνωστοποίησε τη σύνθεση με την οποία θα κατέβουν οι μάρκες που βρίσκονται υπό την σκέπη του στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Ανάμεσα σε αυτές η Renault ετοιμάζει ένα σπορ concept εμπνευσμένο από το R5 και στο πλαίσιο αυτό δημοσίευσε τις πρώτες teaser εικόνες.

Γιορτάζει τα 50 χρόνια του R5

Το concept έχει σχεδιαστεί ως ένα εορταστικό μοντέλο για την 50ή επέτειο του R5, ενώ η εταιρεία αναφέρει τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών ως πηγή έμπνευσης για αυτήν την «ηλεκτρική επανερμηνεία» του R5 Turbo, όπως και τα αυτοκίνητα ράλι Group B από τη δεκαετία του '80.

Φαρδιά φτερά, LED φώτα και τεράστια αεροτομή

Εξωτερικά μπορούμε να διακρίνουμε τα φαρδιά φτερά και τη LED φωτιζόμενη μπάρα μπροστά που συνδυάζεται με φώτα τύπου ράλι τοποθετημένα χαμηλότερα στον προφυλακτήρα. Από κει και πέρα ένα τεράστιο άνοιγμα στο καπό είναι παρών, ενώ το πίσω άκρο είναι πιο εντυπωσιακό χάρη στην τεράστια αεροτομή και τον εξίσου μεγάλο αεροδυναμικό διαχύτη. Στο εσωτερικό είναι τοποθετημένα δύο αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα.

Άγνωστες οι προδιαγραφές του ηλεκτρικού συστήματος

Όπως προαναφέραμε το νέο πρωτότυπο θα κινείται από ηλεκτρικό σύστημα. Η ισχύς του ή οι επιδόσεις του δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως είναι σαφές πως θα πρόκειται για ένα σκληροπυρηνικό αγωνιστικό concept.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN