Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H φετινή έρευνα Edmunds επεξεργάστηκε περισσότερες από 13,9 εκατ. αγοραπωλησίες αυτοκινήτων από το 2007 μέχρι το 2017.

Στις φίρμες με μοντέλα ευρείας παραγωγής, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τοyota.

Στην κατηγορία των πολυτελών, την πρωτιά παίρνει η Lexus.

Ιδού οι μάρκες «θρησκεία»

6.330 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2018)

H εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Edmunds ερεύνησε τις αγοραπωλησίες των τελευταίων 10 ετών και παρουσίασε τις μάρκες στις οποίες το κοινό παραμένει περισσότερο «πιστό». Δείτε τώρα τα αποτελέσματα.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει φίλους στις συζητήσεις μας να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να αγοράσουν ποτέ αυτοκίνητο από κάποια συγκεκριμένη μάρκα ή αντίθετα, ότι έχουν μείνει τόσο ικανοποιημένοι από κάποια φίρμα που δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους να οδηγάει κάτι άλλο;

H φετινή έρευνα Edmunds επεξεργάστηκε περισσότερες από 13,9 εκατ. αγοραπωλησίες αυτοκινήτων από το 2007 μέχρι το 2017 και παρουσίασε τις μάρκες που έχουν το πιο πιστό κοινό. Συγκεκριμένα, η έρευνα μετρά ποιο είναι το ποσοστό των ιδιοκτητών μιας μάρκας που επιλέγουν την ίδια εταιρεία και για το επόμενο αυτοκίνητο τους. Για την πιο αξιόπιστη σύγκριση των αποτελεσμάτων, η έρευνα χώρισε τις μάρκες σε δύο κατηγορίες: μάρκες ευρείας παραγωγής και μάρκες «premium» .
 
Ξεκινώντας από τις φίρμες με μοντέλα ευρείας παραγωγής, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τοyota και ακολουθούν άλλες δύο ιαπωνικές εταιρείες με την Subaru να κερδίζει την δεύτερη και την Honda στην τρίτη θέση. Την 5άδα κλείνουν η Ram και η Chevrolet ενώ από την έκτη μέχρι την δέκατη θέση τοποθετούνται η Hyundai, η Κia, η Nissan, η Ford και η Mazda.

Στην κατηγορία των πολυτελών εταιρειών, την πρωτιά παίρνει η Lexus, δεύτερη βρίσκεται η Audi και τρίτη η Land Rover. O γερμανικός κολοσσός Μercedes κατετάγη στην τέταρτη θέση με την Porsche να ακολουθεί. Στην έκτη θέση είναι η BMW.

Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι στα βραβεία Best Car 2018 του AutoTρίτη, οι ήδη κάτοχοι μοντέλων Alfa Romeo έμειναν πιστοί κατά 63% στην μάρκα τους, ψηφίζοντας την Stelvio, υποδηλώνοντας ίσως έτσι και την πρόθεση αγοράς του νέου τους αυτοκινήτου.

Eσείς θεωρείτε τον εαυτό σας πιστό σε μία μάρκα;

Toyota
PEUGEOT