9 φωτογραφίες »

Ισχυρότερη η Mercedes-AMG GT

2.756 Επισκέψεις στο άρθρο (29/7/2020)

H Mercedes-Benz και το «πειραχτήρι» της, η Mercedes-AMG, ανακοίνωσαν την αύξηση της ισχύος της AMG GT παράλληλα με τον εμπλουτισμό του στάνταρ εξοπλισμού και μία νέα έκδοση Night Edition.

Με μια λιτή ανακοίνωση η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες γύρω από την αναβάθμιση της ισχύος της Coupe και Roadster AMG GT. Αναλυτικότερα, ο AMG V8 biturbo βενζινοκινητήρας των 4,0 λτ. αποδίδει πλέον 530 ίππους, ήτοι 54 άλογα περισσότερα σε σχέση με πριν, ενώ λόγω αυτής της αύξησης στην ισχύ, η AMG GT S αποχωρεί από τη γκάμα, αφού η «απλή» GT την προσπερνά σε ονομαστική ισχύ.

Περισσότερη ισχύς συνήθως σημαίνει και ακόμη καλύτερες επιδόσεις, ωστόσο σε πρώτη φάση το Αφάλτερμπαχ δεν ανακοίνωσε στοιχεία για το 0-100 χλμ./ώρα και την τελική ταχύτητα. Υπολογίζουμε πως θα είναι λίγο χαμηλότερα από τα 3,8 δλ. που χρειαζόταν το προ αναβάθμισης μοντέλο. Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση και τους ρύπους παρόλα αυτά, η Mercedes-AMG υπόσχεται 13 λτ. για την Coupe και 12,9 λτ. για την Roadster AMG GT με τις εκπομπές να ορίζονται στα 296-297 γρ./χλμ..

Από εκεί και έπειτα, η AMG GT αποκτά στον στάνταρ εξοπλισμό την ενεργή ανάρτηση AMG Ride Control, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, καθώς επίσης φρένα υψηλών επιδόσεων με δαγκάνες σε κόκκινο χρώμα. Επιπλέον, εφοδιάζεται με μία μίζα με μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά και το προφίλ Race στα προγράμματα παραμετροποίησης.

Στο δυναμικό της αναβαθμισμένης AMG GT μπαίνει επίσης και η έκδοση Night Edition που περιλμαβάνει αισθητικές παρεμβάσεις στο εξωτερικό και την καμπίνα, όπως για παράδειγμα μαύρες δαγκάνες, σκούρες λεπτομέρειες στη γρίλια, μαύρα στο εσωτερικό τους φώτα, μαύρες ζάντες 19 ιντσών κ.ά.

Καταλήγοντας, το κόστος της Mercedes-AMG GT ξεκινά από τις 117.079,80 ευρώ για την Coupe και από 130.679,80 ευρώ για την Roadster στην γερμανική αγορά. Οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Νοέμβρη.

ELASTIKA 2024
OPEL