Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

«Καις» τα κόκκινα σαν στραγάλια; Θα σου`ρχεται φωτό με κλήση στο σπίτι!

10.810 Επισκέψεις στο άρθρο (2/8/2021)

Με εκατοντάδες κάμερες θα καταγράφει η Τροχαία τους οδηγούς που «καίνε» τα κόκκινα φανάρια. Η αρχή θα γίνει από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, μέσα στην εβδομάδα, ενώ σύντομα θα μπουν κάμερες και σε άλλους κεντρικούς δρόμους.

Ξεκίνησε από την Περιφέρεια Αττικής η δοκιμαστική λειτουργία των πρώτων τεχνικών μέσων, ανίχνευσης παραβίασης του ερυθρού φωτεινού σηματοδότη. Ο Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε η πιλοτική εφαρμογή να ξεκινήσει από οδικές αρτηρίες στις οποίες διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις φωτεινών σηματοδοτών. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη τα πρώτα μηχανήματα έχουν εγκατασταθεί στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.  

Η επιλογή της παραλιακής Λεωφόρου έγινε καθώς σε αυτήν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις του ερυθρού φωτεινού σηματοδότη. Η πιλοτική εφαρμογή και ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων θα ολοκληρωθεί σύντομα προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν προς χρήση από την Ελληνική Αστυνομία.  

Με αφορμή της έναρξης της εφαρμογής, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη, μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων.

«Οι πρώτες κάμερες είναι ήδη σε λειτουργία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία για χρήση, αφού πρώτα φυσικά ολοκληρωθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος από τη διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής» ανέφερε.


Οι κάμερες θα καταγράφουν τα οχήματα που παραβιάζουν τα κόκκινα φανάρια και θα ελέγχονται απευθείας από την Τροχαία.

Οι κάμερες θα καταγράφουν τα οχήματα που παραβιάζουν τα κόκκινα φανάρια και θα ελέγχονται απευθείας από την Τροχαία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ώρα δεν ήταν, μετά από τόσα χρόνια και τόσες δεκάδες δυστυχήματα λόγω παραβίασης Κόκκινου να πάρει η πολιτεία μέτρα; Αρκούν οι κάμερες για να έχουμε επιτέλους λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Autotriti.gr
SEAT XENOIASTOI