Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μία νέα τεχνολογία η οποία μπορεί να δώσει πολύτιμη βοήθεια σε ανθρώπους με αναπηρία αναπτύσσει η Jaguar Land Rover.

Η πρωτότυπη αυτή τεχνολογία δοκιμάζεται επί του παρόντος σε ένα Range Rover Sport.

Κατασκευάζει αυτόματη πόρτα η JLR

1.553 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2018)

Μία νέα τεχνολογία η οποία μπορεί να δώσει πολύτιμη βοήθεια σε ανθρώπους με αναπηρία αναπτύσσει η Jaguar Land Rover.

Η νέα αυτή τεχνολογία αφορά τις πόρτες των αυτοκινήτων, με την JLR να αναφέρει πως το νέο σύστημα θα επιτρέπει το αυτόματο άνοιγμα των θυρών όταν ο άνθρωπος πλησιάζει στο αυτοκίνητο, ενώ η μάρκα υπογραμμίζει πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και μέσω μίας απλής κίνησης του χεριού.
 
Η τεχνολογία δοκιμάζεται επί του παρόντος σε ένα Range Rover Sport, το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες κίνησης αλλά και τεχνολογία keyless, ανιχνεύοντας τον οδηγό όταν προσεγγίζει το αυτοκίνητο, δίνοντας παράλληλα την εντολή στην πόρτα να ανοίξει αυτόματα.
Η βρετανική μάρκα αναφέρει πως το συγκεκριμένο σύστημα εκτός από του ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας, που έχουν τα αυτοκίνητα ως βασικό μέσο μεταφοράς, μπορεί να βοηθήσει και τους υπόλοιπους πολίτες. Για παράδειγμα αυτούς που κουβαλούν διάφορα αντικείμενα και δεν έχουν κάποιο χέρι ελεύθερο να ανοίξουν την πόρτα ή για αρκετούς γονείς μικρών παιδιών που πολλές φορές τα έχουν στην αγκαλιά τους.
 
Όταν ο οδηγός επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο μπορεί να κλείσει την πόρτα με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να χρειαστεί να τεντωθεί για να πιάσει τη χειρολαβή. Το συγκεκριμένο λογισμικό είναι ενσωματωμένο στο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, έτσι μέσω της οθόνης που υπάρχει δείχνει την κατάσταση της κάθε πόρτας (αν είναι ανοιχτή ή κλειστή), ενώ επιτρέπει στους επιβάτες αν τις διαχειριστούν και από εκεί.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως οι αισθητήρες που υπάρχουν στην πόρτα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν διάφορα αντικείμενα ή επερχόμενα αυτοκίνητα και έτσι αν χρειαστεί δεν αφήνουν την πόρτα να ανοίξει. Τέλος γίνεται λόγος πως υπάρχει και η δυνατότητα ρύθμισης αυτόματου κλεισίματος της πόρτας αλλά και κλειδώματος τη στιγμή που ο οδηγός απλά απομακρύνεται από το αυτοκίνητο.

Toyota
Skoda