Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Oι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 3,1 εκατομμύρια μονάδες το 2019.

Κάτω κατά 3,1 εκατ. μονάδες οι πωλήσεις το 2019

1.685 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2019)

Τη μεγαλύτερη τους πτώση μετά το 2008 αναμένεται να βιώσουν στο τέλος του 2019 οι παγκόσμιες πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων!


Σύμφωνα με την ομάδα οικονομολόγων της Fitch Ratings, η οποία φιλοξενήθηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 3,1 εκατομμύρια μονάδες το 2019. Παράλληλά οι άνθρωποι της Fitch Ratings επικαλούμενοι στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, σημείωσαν πως ο αριθμός αυτός αναλύεται σε πτώση περίπου 4% από το 2018 στη διάρκεια του οποίου πωλήθηκαν 80,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ως αποτέλεσμα εντός του 2019 η Fitch Ratings υπολογίζει να έχουν πωληθεί περίπου 77,5 εκατομμύρια.
 
Η πτώση της ζήτησης για νέα οχήματα στην Κίνα έχει συμβάλει καθοριστικά στη συνολική μείωση των πωλήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.
 
Επιπλέον στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις μειώθηκαν φέτος, αν και όχι τόσο πολύ, ενώ η Fitch Ratings αναμένει μείωση κατά 2% στα 16,9 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους.
 
Μάλιστα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Fitch Ratings, Brian Coulton, εκτός από την αυτοκινητοβιομηχανία πτωτική τάση έχει και η παγκόσμια βιομηχανία στο σύνολό της. «Η κάμψη της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων από τα μέσα του 2018 υπήρξε βασικός συντελεστής πίσω από την πτωτική τάση της παγκόσμιας βιομηχανίας. Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και η ανάπτυξη της κοινής χρήσης αυτοκινήτων (car-sharing), είναι δύο βασικοί παράγοντες που βάρυναν ακόμα περισσότερο τη ζήτηση των αυτοκινήτων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Brian Coulton.

Mercedes
VW