Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Kia: Φέρνει νέο οικογενειακό ενώ οι υπόλοιποι τα εγκαταλείπουν για SUV

1.712 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2024)
Kia: Φέρνει νέο οικογενειακό ενώ οι υπόλοιποι τα εγκαταλείπουν για SUV

Kia: Φέρνει νέο οικογενειακό ενώ οι υπόλοιποι τα εγκαταλείπουν για SUV

- Οι περισσότεροι κόβουν τα οικογενειακά, η Kia φέρνει το επόμενο Ceed στο τέλος του έτους
- Βασίζεται στο Κ4, μοντέλο που πωλείται πολύ στην Κορέα και τις ΗΠΑ
- Θα φέρνει σε Sportage & EV6 αλλά είναι χαμηλότερο σαν γνήσιο οικογενειακό
- Το νέο Ceed θα είναι το νεότερο μικρομεσαίο ανάμεσα στον «αρχαίο» ανταγωνισμό

Οι περισσότεροι κόβουν τα οικογενειακά, η Kia φέρνει το επόμενο Ceed στο τέλος του έτους

Πάνω που είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την νέα τάξη πραγμάτων που θέλει κάθε λανσάρισμα να είναι ηλεκτρικό, η Kia επισπεύδει την αντικατάσταση του Ceed με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, θερμικό ή υβριδικό, σε μία κατηγορία που θα παίζει σχεδόν μόνη της. Πώς το κάνει;
 
Με το τρέχον μοντέλο να έχει λανσαριστεί μόλις το 2018, θα περίμενε κανείς πως το Ceed θα «τραβούσε» άνετα άλλα 3 χρόνια ή και λίγο ακόμη, τόσο ώστε να μη χρειαστεί να αντικατασταθεί με άλλο αφού «όλα θα είναι ηλεκτρικά». Φαίνεται όμως πως δεν θα είναι όλα ηλεκτρικά και η Kia θέλει να προχωρήσει με την ορμή που έχει η μάρκα από το τεχνολογικό της προβάδισμα αλλά και τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα. Και έτσι περιμένουμε νέο Ceed πριν το τέλος του έτους.

Βασίζεται στο Κ4, μοντέλο που πωλείται πολύ στην Κορέα και τις ΗΠΑ

Η Kia είχε το Ceed μόνο για την Ευρώπη, όμως φαίνεται πως το επόμενο μοντέλο θα είναι παγκόσμιο, αλλάζοντας τον τρόπο που λανσάρει η μάρκα τα αυτοκίνητά της. Έτσι ξέρουμε πως η βάση θα είναι το νέο Κ4 που λανσαρίστηκε για την Κορέα και τις ΗΠΑ. Φυσικά το Ceed δεν θα είναι σεντάν (liftback) όπως το Κ4, αλλά χάτσμπακ, όπως το ξέρουμε, όμως η πλατφόρμα και οι τεχνολογίες θα είναι κοινές.

Θα φέρνει σε Sportage & EV6 αλλά χαμηλότερο σαν γνήσιο οικογενειακό

Έτσι περιμένουμε το νέο Ceed να είναι μεγαλύτερο αλλά και χαμηλότερο και πιο σπορ στην εμφάνιση. Ειδικά για την εμφάνιση, η Kia θέλει να φέρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα στο Ceed, και έτσι θα έχουμε κοινά στοιχεία με το Κ4, που με τη σειρά του αντλεί από το Sportage και φυσικά το EV6. Κρυμμένες πίσω χειρολαβές στην πίσω κολώνα, στενά φωτιστικά εμπρός πίσω, ίσως και ένα φτερό, όπως το EV6, ενώ το σαλόνι αναμένεται να είναι το ίδιο με το Κ4.

Το νέο Ceed θα είναι το νεότερο μικρομεσαίο ανάμεσα στον «αρχαίο» ανταγωνισμό

Το νέο Ceed όταν λανσαριστεί θα είναι με διαφορά το πιο νέο μικρομεσαίο της αγοράς. Με λίγες εξαιρέσεις, η κατηγορία έχει εγκαταλειφθεί, τουλάχιστον όπως την ξέραμε, και φημισμένα ονόματα όπως το Ford Focus ή η Mercedes A-Class θα μείνουν χωρίς αντικαταστάτη. Το Golf συνεχίζει ως έχει, και οι φήμες το θέλουν να μην αλλάξει παρότι θα «τραβήξει» μέχρι ίσως και το τέλος της δεκαετίας, ενώ από την Ιαπωνία, η Toyota θα φρεσκάρει την Corolla, όμως δύσκολα θα δούμε άλλο καινούργιο μικρομεσαίο, με εξαίρεση φυσικά την αδελφή της Kia, τη Hyundai, και το i30.
 
Πώς όμως μπορεί η Kia να λανσάρει νέα θερμικά μοντέλα όταν οι περισσότερες άλλες μάρκες τα έχουν παρατήσει; Σίγουρα η αλλαγή σε παγκόσμια μοντέλα βοηθάει αυτή τη στιγμή. Εντάξει, το diesel έχει τελειώσει, αλλά με ήπια ή πλήρως υβριδικά σύνολα, το νέο Ceed κρατάει απόσταση από τα ηλεκτρικά. Θα είναι το μοντέλο που θα κοιτάξεις όταν πας για θερμικό στο επόμενο διάστημα; Τι λες;

Toyota
OPEL