Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Denza Z9 GT παρκάρει «driftάροντας»

1.058 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2024)
Το Denza Z9 GT παρκάρει «driftάροντας»

- Δείτε σε βίντεο πως γίνεται!
- «Κλέβει» την παράσταση το Denza Z9 GT.
- Παρκάρει με έναν ελιγμό μετακινώντας το πίσω μέρος.
- Ηλεκτρικό και Plug-in υβριδικό με 3 ηλεκτρικά μοτέρ.

«Κλέβει» την παράσταση το Denza Z9 GT

Το Denza Z9 GT, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου 2023, είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Με μήκος 5,18 μέτρα και μινιμαλιστικό σχεδιασμό, παρουσιάζεται από την εταιρεία κατασκευής του ως πραγματικό τεχνολογικό «κόσμημα». Μάλιστα, ένα βίντεο δείχνει μία από τη δυνατότητες που έχει, καθώς το κινεζικό μοντέλο μπορεί να παρκάρει μόνο του, μετακινώντας μόνο το πίσω μέρος!!!

Παρκάρει με έναν ελιγμό μετακινώντας το πίσω μέρος

Όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο, ο οδηγός βρίσκει την επιθυμητή θέση για παρκάρισμα και στη συνέχεια τοποθετηθεί σε αυτή διαγώνια το αυτοκίνητο, με το μπροστινό μέρος να είναι εντός θέσης και το πίσω μέρος εκτός θέσης. Στη συνέχεια, μέσω της οθόνης του infotainment ενεργοποιεί το σύστημα 360 μοιρών, δίνοντας ουσιαστικά την εντολή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου να παρκάρει μόνο του. Οι πίσω τροχοί, χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες ξεκινούν να κινούνται προκειμένου να βάλουν στη σωστή θέση το πίσω μέρος και να ολοκληρωθεί το παρκάρισμα.

Ηλεκτρικό και Plug-in υβριδικό με 3 ηλεκτρικά μοτέρ

Να σημειώσουμε πως η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Denza Z9 GT διαθέτει τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, δύο στον πίσω άξονα και έναν στον μπροστά, προσφέροντας 965 άλογα. Η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 240 χλμ./ώρα και το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Εκτός από την πλήρως ηλεκτρική έκδοση, διατίθεται επίσης μια έκδοση Plug - in υβριδική (870 άλογα), η οποία συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με τρεις ηλεκτροκινητήρες, που εγγυώνται μέγιστη ταχύτητα 230 χλμ./ώρα και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία για 161 χλμ., χάρη σε μια μπαταρία 38,512 kWh.

Δείτε το βίντεο με το παρκάρισμα του Denza Z9 GT

Autotriti.gr
OPEL