Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Κορυφαία τα υβριδικά σε αξιοπιστία, τα ηλεκτρικά χάνουν από τη βενζίνη

Κορυφαία τα υβριδικά σε αξιοπιστία, τα ηλεκτρικά χάνουν από τη βενζίνη

3.622 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2023)

- Τα ηλεκτρικά είναι 79% λιγότερο αξιόπιστα από τα αυτοκίνητα βενζίνης/diesel
- Στην τελευταία θέση τα Plug-in υβριδικά
- Τα ηλεκτρικά έχουν αστοχίες γιατί βασίζονται σε καινούριες τεχνολογίες

Τα ηλεκτρικά είναι 79% λιγότερο αξιόπιστα από τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ λιγότερο αξιόπιστα από τα οχήματα που τροφοδοτούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης ιδιοκτητών της Consumer Reports για το 2024. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από Consumer Reports αφορούν ιδιοκτήτες περισσότερων από 330.000 αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί από το 2000 έως το 2024 δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά είναι 79 τοις εκατό λιγότερο αξιόπιστα από τα οχήματα που κινούνται με θερμικούς κινητήρες κατά μέσο όρο, παρά τα λιγότερα κινούμενα μέρη και τον απλούστερο σχεδιασμό του ηλεκτρικού τους συνόλου.

Στην τελευταία θέση τα Plug-in υβριδικά

Τα plug-in υβριδικά, σύμφωνα με την έρευνα, βαθμολογούνται ακόμη πιο χαμηλά, όσον αφορά την αξιοπιστία, καθώς εμφανίζουν 146 τοις εκατό περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel. Είναι ενδιαφέρον ότι τα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά σημείωσαν την καλύτερη βαθμολογία, παράγοντας 26 τοις εκατό λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τα οχήματα που κινούνται με κινητήρες βενζίνης και diesel. Η έρευνα της Consumer Reports αναφέρει ότι τα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά βρίσκονται στην πρώτη θέση στο κομμάτι της αξιοπιστίας επειδή η full υβριδική τεχνολογία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά. 

Τα ηλεκτρικά έχουν αστοχίες γιατί βασίζονται σε καινούριες τεχνολογίες

Το Consumer Reports συμπεραίνει ότι οι νέες τεχνολογίες που προκύπτουν από την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων είναι λογικό να έχουν κάποιες αστοχίες και ότι οι πρώτοι χρήστες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάποια προβλήματα, πριν βελτιωθεί η αξιοπιστία τους. «Όσο περισσότερο ένα όχημα ή μια τεχνολογία είναι στην παραγωγή, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξιοπιστία τους. Αυτοί που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες αργά και σταθερά κερδίζουν», δήλωσε ο Ανώτερος Διευθυντής Auto Testing Jake Fisher στο Automotive News.

Autotriti.gr
OPEL