Τι να μην κάνεις όταν οδηγείς με πολύ αέρα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι να μην κάνεις όταν οδηγείς με πολύ αέρα

41.925 Επισκέψεις στο άρθρο

Μετά τις χθεσινές καταιγίδες, σήμερα ο αέρας έχει σηκώσει τον τόπο. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και πως πρέπει να οδηγείς όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι; Τι να προσέξεις για να μην πηγαίνεις... «βάρκα γιαλό»;

Μετά την καταιγίδα, μας πήρε και μας σήκωσε!


Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως να οδηγείτε με ισχυρούς ανέμους.

Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως να οδηγείτε με ισχυρούς ανέμους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι τόσο έντονοι άνεμοι δεν είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο στη χώρα μας. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει κυρίως λόγω της κλιματικής αλλαγής, με έκτακτες κακοκαιρίες που έρχονται και φεύγουν μέσα σε λίγες ώρες. Πως πρέπει να αντιδράσουμε όταν φυσάει πολύ και είμαστε στο τιμόνι;

Κατ΄αρχάς τονίζουμε πως, οι δυνατοί άνεμοι κάνουν το αυτοκίνητο να παρεκκλίνει από την πορεία του, για αυτό θα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις πλευρικές αποστάσεις από τα άλλα οχήματα, ιδιαίτερα όταν κινούμαστε σε αυτοκινητόδρομο που οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες. Εάν ο αέρας που φυσά είναι πολύ έντονος, όπως αυτές τις ημέρες, μπορούμε να διατηρήσουμε την πορεία μας, στρίβοντας ελαφρά το τιμόνι προς την αντίθετη πλευρά από αυτή που φυσά ο άνεμος (σ.σ. πάντα κρατάμε με τα δύο χέρια το τιμόνι), τηρουμένων πάντα των αναλογιών για να μην καταλήξουμε εκτός πορείας.
 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, αυτό το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο όταν επιχειρούμε κάποιου είδους προσπέραση είτε σε βαρέα οχήματα, είτε σε Ι.Χ. λόγω των στροβιλισμών που δημιουργούνται σε συνδυασμό με τις ισχυρές ριπές αέρα, το συνονθύλευμα των οποίων εγκυμονεί ακόμα περισσότερους κινδύνους. Μεγάλη προσοχή και σε κάδους, χαρτόκουτες ή ό,τι άλλο μπορεί να «πεταχτεί» μπροστά μας ξαφνικά. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας στην οδήγηση με ισχυρούς ανέμους είναι οι μπαγκαζιέρες οροφής, τις οποίες πρέπει να αφαιρέσουμε αυτές τις μέρες, καθώς αλλάζουν το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου και δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την οδήγηση.

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τους παραθαλάσσιους και παραλίμνιους δρόμους, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων και των κυμμάτων που σχηματίζονται μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στις μετακινήσεις, ή ακόμα και να παρασυρθεί το όχημά σας από το νερό. Όσον αφορά στη στάθμευση του οχήματος, φροντίζουμε να παρκάρουμε σε προστατευμένο μέρος, μακριά από δέντρα ή στύλους της ΔΕΗ και του OTE, καθώς κάποια εξ αυτών μπορεί να προσγειωθούν στο όχημά μας. Καλού, κακού δείτε το ασφαλιστήριο σας για το αν καλύπτεστε από ζημιές που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα. Καλύτερα τώρα, παρά μετά.
 
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως, καλό, αν όχι απαραίτητο, θα ήταν να διατηρούμε χαμηλές ταχύτητες λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν αυτές τις μέρες οι μοτοσικλετιστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα όντας εκτεθιμένοι στις ισχυρές ριπές αέρα. Προτείνουμε να μην πλησιάζετε σε κοντινές αποστάσεις και να μην επιλέγετε να κινείστε παράλληλα με τους μοτοσικλετιστές, αφού μπορεί να δεχτούν ένα «χαστούκι» ανέμου που θα τους οδηγήσει πάνω σας με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για εκείνους και για εσάς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
NISSAN