Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Lancia Delta: Επιστρέφει ως ηλεκτρική το 2027

 Σχολιάστε 
4.817 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2024)
Lancia Delta: Επιστρέφει ως ηλεκτρική το 2027

- Μετά την Ypsilon, η Lancia ετοιμάζεται να επαναφέρει στις αγορές και την θρυλική Delta
- Θα είναι μόνο ηλεκτρική, στα 156 & τα 240 άλογα
- Παρουσιάζεται το 2027, έχει σχεδίαση που θυμίζει Stratos
- Η αγωνιστική Lancia Delta σάρωσε στο WRC με 4 πρωταθλήματα σε 5 χρόνια

Μετά την Ypsilon, η Lancia ετοιμάζεται να επαναφέρει στις αγορές και την θρυλική Delta

Μπορεί να έχουν ακουστεί διάφορα σχετικά με το μέλλον της Lancia, στην ιταλική μάρκα σχεδιάζουν με ιδιαίτερο ζήλο το μέλλον, το οποίο και θα έχει έντονο… νοσταλγικό ύφος. Αυτή τη στιγμή η Lancia έχει ένα μοντέλο στην γκάμα της, το Ypsilon που θα παρουσιαστεί στην ευρωπαϊκή αγορά στη νέα του γενιά μέσα στο 2025. Και στο πλαίσιο αυτό της αναβίωσης, οι ιθύνοντες την ιταλική μάρκα προσανατολίζονται να αναβιώσουν και την θρυλική Lancia Delta.

Η αγωνιστική Lancia Delta σάρωσε στο WRC με 5 πρωταθλήματα σε 6 χρόνια

Στην επιβατική της μορφή η Lancia Delta κυκλοφόρησε σε 3 γενιές μεταξύ 1979 και 2014, η δεύτερη όμως από αυτές είναι και η πιο πετυχημένη εμπορικά. Ο λόγος είναι ότι σε αυτή τη γενιά γνωρίσαμε και την αγωνιστική Lancia Delta HF Integrale, τη σπορ Lancia που σάρωσε στα πρωταθλήματα του WRC. Μέσα σε 5 χρόνια, από 1987-1991 οι εκδόσεις της Lancia Delta κατέκτησαν 4 τίτλους, με οδηγούς τον Juha Kankkunen (2 φορές), τον Miki Biason (2 φορές) και τον Carlos Sainz.

Θα είναι μόνο ηλεκτρική, στα 156 & τα 240 άλογα

Φυσικά, σήμερα δεν θα δούμε κινητήρες και τεχνολογίες που όλοι έχουμε λατρέψει. Τουναντίον, η μελλοντική Lancia Delta θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα STLA του Ομίλου Stellantis, την οποία έχουμε δει και στο νέο Peugeot E-3008. Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ο Luca Napolitano, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia και διευθυντής πωλήσεων στη Stellantis.
 
Το παραπάνω σημαίνει ότι η νέα Lancia Delta  έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων, τοποθετημένο στον εμπρός άξονα. Βέβαια, επειδή θα υπάρχουν και πιο σπορ εκδόσεις δεν αποκλείεται να δούμε και 4κίνητη Delta 240 ίππων, όπως η Alfa Romeo Junior Veloce. Βέβαια, επειδή η πλατφόρμα έχει μεγαλύτερο μέγεθος, πιθανώς η νέα Delta να έχει ακόμη περισσότερα άλογα, όμως μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Πάντως, η εν λόγω πλατφόρμα επιτρέπει και κινητήρες εσωτερικής καύσης και Plug-in hybrid τεχνολογίας, που σημαίνει ότι όλα είναι στον αέρα.

Παρουσιάζεται το 2027, έχει σχεδίαση που θυμίζει Stratos

Από εκεί και πέρα, το επίσημο λανσάρισμα της νέας Lancia Delta αναμένεται το 2027 το νωρίτερο. Και μέχρι να δούμε πιθανές κατασκοπευτικές φωτογραφίες θα αρκεστούμε σε εικόνες από το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μοντέλο, φωτογραφίες από τη γερμανική AutoBild όπως δεσπόζουν οι χαρακτηριστικοί λεπτοί προβολείς της Lancia Stratos.

Mercedes
Ford