Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Λανσάρει ιπτάμενο ηλεκτρικό όχημα το 2028 η Hyundai
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Λανσάρει ιπτάμενο ηλεκτρικό όχημα το 2028 η Hyundai

2.876 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2021)

Την ίδρυση της εταιρείας Supernal ανακοίνωσε επίσημα ο Όμιλος Hyundai, μέσω της οποία θα δημιουργήσει την κινητικότητα του μέλλοντος η οποία περιλαμβάνει αυτόνομα ιπτάμενα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Hyundai αφήνει για λίγο την γη και περνάει στον αέρα, μέσω μίας νέας εταιρείας που ίδρυσε επίσημα ο κορεατικός κολοσσός και ονομάζεται, Supernal. Η νέα εταιρεία θα ρίξει το βάρος της αποκλειστικά στον τομέα της προηγμένης εναέριας κινητικότητας, η οποία σύμφωνα με το όραμα της Hyundai θα είναι ο μελλοντικός τρόπος κίνησης των ανθρώπων στις μεγάλες πόλεις και θα λύσει πολλά προβλήματα της καθημερινότητας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Πρώτη πτήση το 2028

Το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει την εισαγωγή του πρώτου ιπτάμενου ηλεκτρικού οχήματος. Μάλιστα αν νομίζετε πως το πλάνο της εταιρείας πάει πολύ μακριά στο χρόνο, κάνετε λάθος. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η πρώτη πτήση του ιπτάμενου οχήματος θα γίνει το 2028 και στη συνέχεια μέχρι το 2030 η εταιρεία θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο το σχέδιό της με στόχο τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας μεταφοράς, μέσω του αέρος!
 

Θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής και μετακίνησης των επιβατών

Το νέο ιπτάμενο όχημα της Hyundai θα έχει δυνατότητα κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης και όπως προαναφέραμε θα κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια. Η Hyundai λέει επίσης ότι το αεροσκάφος θα είναι αυτόνομο και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε επιβάτες. Ωστόσο, δε θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του ιδιαίτερα μακριά, με την κορεατική εταιρεία να υπογραμμίζει ότι έχει σχεδιαστεί για αστικές και κοντινές διαδρομές, που όμως θα συνεισφέρουν σημαντικά στην αποσυμφόρηση των δρόμων, ενώ παράλληλα θα μειώσουν τον χρόνο αναμονής και μετακίνησης των επιβατών.
 
Με λίγα λόγια η ιδέα της Hyundai είναι πως οι κάτοικοι των πόλεων μέσω εφαρμογής θα κλείνουν και θα επιβιβάζονται σε ένα από τα σημεία (σαν ελικοδρόμια) που θα βρίσκονται τα ιπτάμενα οχήματα. Όταν φτάνουν στον προορισμό τους θα προσγειώνονται σε ένα ανάλογο σημείο, όπου θα τους περιμένουν ηλεκτρικά οχήματα για να τους μεταφέρουν στον τελικό τους προορισμό.
 

Συνέχεια του σχεδίου που είχαμε δει στην έκθεση CES του 2020

Μία πρώτη γεύση από όλο αυτό, έχουμε πάρει στην έκθεση CES του 2020 όταν και η κορεατική μάρκα παρουσίασε ένα «προσωπικό ιπτάμενο όχημα» που  ονομάζεται S-A1.  Το S-A1 σχεδιάστηκε για να κινείται με ταχύτητες έως και 290 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να πετάξει μεταξύ 1.000-2.000 ποδιών (300-600 μέτρα) για 96 χιλιόμετρα. Το προαναφερθέν όχημα μπορεί να προσγειωθεί πάνω σε μια ειδική πλατφόρμα που ονομάζεται «Hub» και ουσιαστικά αποτελεί την φουτουριστική εκδοχή ενός ελικοδρόμιου με επιπλέον εγκαταστάσεις όπως καφετέριες και χώρους ανάπαυσης. Εκεί θα βρίσκεται ένα επίγειο ηλεκτρικό όχημα προκειμένου να μεταφέρει τους επιβάτες στους τελικούς προορισμούς τους εντός πόλης.

Αφήνει τη γη και πιάνει τον αέρα η Hyundai.
-Ίδρυσε την εταιρεία Supernal που θα αναπτύξει αυτόνομα ηλεκτρικά ιπτάμενα οχήματα.
-Πρώτη πτήση το 2028, επέκταση μέχρι το 2030.
-Νέος τρόπος κινητικότητας που θα συνδυάζει αέρα και γη και θα μειώσει τους χρόνους μετακίνησης.
Λέτε από το 2028 να πετάμε αντί να οδηγούμε;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS