Συμπέρασμα

183.737 Επισκέψεις στο άρθρο (16/8/2020)
Συμπέρασμα
2 Φωτογραφίες »

1 Τα μικρά καθημερινά και προσιτά μοντέλα σήμερα έχουν εξελιχθεί και στον τομέα των φώτων. Με λίγα λόγια δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ακριβότερα και μεγαλύτερα μοντέλα, αφού συχνά εφοδιάζονται και αυτά προαιρετικά με αντίστοιχα προηγμένα συστήματα φώτων. 

2 Τα LED φωτιστικά σώματα προσφέρουν κατά κανόνα πιο σταθερό και ευρύ φωτισμό, ενώ η έντασή τους είναι μεγαλύτερη χωρίς να κουράζουν τον οδηγό. Αξίζουν και με το παραπάνω την διαφορά στην τιμή σε σχέση με τα συμβατικά και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο τεστ με τα Opel Corsa και Renault Clio να ξεχωρίζουν. 

3 Τα φώτα αλογόνου έχουν εξελιχθεί σημαντικά. Απόδειξη οι προβολείς αλογόνου εστιασμένης δέσμης (με προτζέκτορα) του Hyundai i20 που κοντράρουν στα «ίσια» τους LED προβολείς του Clio και υστερούν από το Opel Corsa.

4 Το ύψος τοποθέτησης των φωτιστικών σωμάτων παίζει μεγάλο ρόλο ιδιαίτερα στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου. Είναι χαρακτηριστικό πως κανένα από τα μικρά δεν μας «έδωσε» ολόκληρη την εικόνα του καροτσιού στα 30μ., αντίθετα με πολλά αυτοκίνητα των SUV (μικρομεσαίων και μικρών) που έχουν κατά 10 εκ. περίπου πιο ψηλά τα φανάρια τους. Μόνον με χρήση των προβολέων (μεγάλη σκάλα) μπορεί να γίνει εύκολη «αναγνώρισή» τους.

Σελίδα 1Mega Test: Πώς φωτίζουν τη νύχτα τα μικρά best-seller;
Σελίδα 2Citroen C3
Σελίδα 3Ford Fiesta
Σελίδα 4Hyundai i20
Σελίδα 5Nissan Micra
Σελίδα 6Opel Corsa
Σελίδα 7Peugeot 208
Σελίδα 8Renault Clio
Σελίδα 9Toyota Yaris
Σελίδα 10Volkswagen Polo
Σελίδα 11Συμπέρασμα
Toyota
moto