Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μείωση των τροχαίων στην Αττική τον Ιανουάριο

1.637 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2021)

Λιγότερα τροχαία ατυχήματα συγκριτικά με τον περασμένο Δεκέμβριο σημειώθηκαν στους δρόμους της Αττικής τον Ιανουάριο. Παρόλα αυτά 12 συνάνθρωποί μας εξέπνευσαν στην άσφαλτο.

Αρκετά μειωμένα σε σχέση με τον τελευταίο μήνα του 2020 ήταν τα τροχαία ατυχήματα στην Αττική κατα τον πρώτο μήνα του νέου έτους. Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, τον Ιανουάριο σημειώθηκαν συνολικά 372 τροχαία ατυχήματα με 418 παθόντες, την ώρα που τον Δεκέμβριο οι αριθμοί ήταν 522 και 599 αντίστοιχα! Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο υπήρχαν 11 θανατηφόρα τροχαία με 12 νεκρούς, 12 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες και 349 ελαφρά με 394 ελαφρά τραυματίες

Η μη τήρηση των νόμιμων υποχρεώσων οδηγών αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους των παραπάνω ατυχημάτων. Μάλιστα, αν οδηγοί και επιβάτες δικύκλων φορούσαν προστατευτικό κράνος, θα περιοριζόταν σε αρκετές περιπτώσεις η σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής βεβαιώθηκαν 9.266 παραβάσεις από τις οποίες 357 σε βαθμό πλημμελήματος. «Πρωταθλητής» στην παρανομία εξακολουθεί να είναι η παραβίαση του ορίου ταχύτητας με συνολικά 1.369 περιπτώσεις.

Ενδεικτικά εντοπίστηκαν:
  • 56 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 18 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 1.369 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 139 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 91 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 93 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 267 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • 13 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.
 

Toyota
Citroen