Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Mercedes: Στο μισό οι εκπομπές CO2 έως το 2030
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes: Στο μισό οι εκπομπές CO2 έως το 2030

1.529 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2022)

Η Mercedes σκοπεύει να εξηλεκτριστεί πλήρως μέχρι το τέλος της δεκαετίας και στοχεύει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ανά επιβατικό αυτοκίνητο κατά περισσότερο από το μισό έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020.

Τέσσερις οι βασικοί πυλώνες

Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε η Mercedes στο πλαίσιο τους πρώτου ψηφιακού συνεδρίου ESG για επενδυτές και αναλυτές. Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε μέτρα που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών CO2, στην πορεία της προς την πλήρη απαλλαγή της από αυτούς. Η εταιρεία στοχεύει να μειώσει τουλάχιστον στο μισό τις εκπομπές CO2 ανά επιβατικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του μέχρι το τέλος της δεκαετίας σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020.
 
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι βασικοί άξονες περιλαμβάνουν: τον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων, τη φόρτιση με πράσινη ενέργεια, τη βελτίωση της τεχνολογίας των μπαταριών, την εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών και ανανεώσιμης ενέργειας στην παραγωγή. Η Mercedes σχεδιάζει να καλύψει περισσότερο από το 70% των ενεργειακών αναγκών της μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030 με την εγκατάσταση ηλιακής και αιολικής ενέργειας σε δικές της εγκαταστάσεις καθώς και μέσω περαιτέρω συμφωνιών αγοράς ενέργειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Electric only

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Mercedes προχωρά. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μερίδιο έως και 50%σε plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικα αυτοκίνητα μέχρι το 2025, έως ότου φτάσουμε σε ένα πλήρως «ηλεκτρικό» 2030, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ήδη έξι ηλεκτρικά μοντέλα (EQA, EQB, EQC, EQS, την EQE 350 + και EQV) και σύντομα εννέα, πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα (EQS SUV,  EQE SUV και EQT).

«Πράσινη» φόρτιση

Στον κύκλο ζωής ενός ηλεκτρικού οχήματος, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για φόρτιση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αποφυγή εκπομπών CO2. Η Mercedes ανέφερε πως διασφαλίζει την «πράσινη φόρτιση» σε όλα τα περίπου 300.000 δημόσια σημεία φόρτισης στο δίκτυο Mercedes me Charge στην Ευρώπη και εξασφαλίζει ότι το δίκτυο τροφοδοτείται με επαρκή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD
OPEL