Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Mercedes: «Tα ηλεκτρικά δεν θα γίνουν φθηνότερα σύντομα»

Mercedes: «Tα ηλεκτρικά δεν θα γίνουν φθηνότερα σύντομα»

2.134 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2022)

Ο επικεφαλής της Mercedes στον τομέα της Τεχνολογίας κ.Markus Schafer δήλωσε πως οι τιμές των ηλεκτρικών δεν πρόκειται να μειωθούν σύντομα και ότι θα παραμείνουν αρκετά πιο ακριβά από τα συμβατικά οχήματα.

Δεν είναι τόσο εύκολο να μειωθούν οι τιμές των ηλεκτρικών

Οι νέες τεχνολογίες είναι πάντα ακριβές. Όταν αρχίζουν όμως να εξελίσσονται και να μπαίνουν στην μαζική παραγωγή, το κόστος τους αρχίζει να μειώνεται και έτσι όλο και περισσότεροι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να τις αποκτήσουν. Αυτή την εξέλιξη την βλέπουμε έως ένα βαθμό στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα ηλεκτρικά είναι αυτή την στιγμή πιο ακριβά από τα συμβατικά

Την ίδια στιγμή, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένουν ακόμη και σήμερα αρκετά πιο ακριβά από τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Με το μερίδιο αγοράς τους να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και με τις εταιρείες να αποκτούν ολοένα και περισσότερη τεχνογνωσία πάνω στις μπαταρίες, υπάρχουν πολλοί που περιμένουν πως οι τιμές των ηλεκτρικών θα αρχίσουν να πέφτουν κατακόρυφα στο μέλλον. Είναι όμως έτσι;

Schafer: «Οι τιμές των ηλεκτρικών θα αργήσουν να μειωθούν»

O επικεφαλής της Mercedes στο κομμάτι της Τεχνολογίας, κ.Markus Schafer σε δηλώσεις που έκανε στο Road & Track δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος πως τα ηλεκτρικά πρόκειται να γίνουν το ίδιο προσιτά σε τιμή σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Ο ίδιος πιστεύει πως υπάρχει μικρή διαθεσιμότητα πρώτων υλών για μπαταρίες και πως η εξέλιξή τους δεν έχει φτάσει ακόμη σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι εταιρείες να μειώσουν τις τιμές, παρά το γεγονός πως η παραγωγή τους αυξάνεται συνεχώς. Ο Schafer μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει πως δεν θεωρεί πως οι τιμές των ηλεκτρικών θα «πέσουν» μέσα στα επόμενα χρόνια.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
OPEL