Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το ιαπωνικό αυτοκίνητο μπήκε στην κατηγορία των κατά βάση αμερικάνικων hot rod.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ιαπωνικό αυτοκίνητο μπήκε στην κατηγορία των κατά βάση αμερικάνικων hot rod.

Μεταλλαγμένη Toyota Corona

3.091 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2016)

H Toyota Corona του 1968, που τροποποιήθηκε εντελώς και πλέον θυμίζει αμερικάνικο muscle car έτοιμο για μάχη, βγαίνει στο σφυρί. Πόσο πιστεύετε ότι αξίζει το μοναδικό hot rod;

Τα hot rod, αποτελούν την κατηγορία των κλασσικών αμερικάνικων αυτοκινήτων με μεγάλου κυβισμού μηχανές, ενώ περιλαμβάνουν και τις custom κατασκευές roadster, με σύνηθες φαινόμενο τη «γυμνή» εμφάνιση σε αρκετά σημεία του αμαξώματος.
Ένα ιαπωνικό αυτοκίνητο μπήκε στην κατηγορία των κατά βάση αμερικάνικων hot rod, αφού πρώτα δέχτηκε πολλές τροποποιήσεις, τόσο στο μηχανοστάσιο, όσο και στο αμάξωμα. Δεν θυμίζει και πολύ την εργοστασιακή Toyota Corona, αφού το κόψιμο και το ράψιμο που του έχει γίνει «φωνάζει» από μακριά.
Το σασί της Corona του 1968 κόπηκε και ενσωματώθηκε πάνω του έναcustom πλαίσιο από σωλήνες, το οποίο έχει δημιουργήσει μετατρόχιο μήκους 2.700 χλστ. και μεγάλο μηχανοστάσιο, ικανό για να χωρέσει τον V8 κινητήρα των 4,0 λτ., που πήρε ως δάνειο από την Lexus SC400. Ο κινητήρας έχει απόδοση 253 άλογα, ενώ για την μετάδοση χρησιμοποιείται ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τεσσάρων σχέσεων.
Το εξωτερικό ή ότι έχει μείνει από αυτό μετά το… χειρουργείο, έχει βαφτεί σε Gulf Racing μπλε χρώμα, συνδυάζοντας κλασσικά και μοντέρνα στοιχεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το hot rod δεν έχει πάνω από 13.000 χλμ. στο οδόμετρό του, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του να τοποθετείται χρονικά το 2004. 
Γνωστός αμερικάνικος οίκος δημοπρατήσεων προέβλεψε ότι η Toyota Corona θα «πιάσει» περίπου 30.000 δολάρια. Θα «χτυπούσατε» σε δημοπρασία για να γίνει δική σας;

Τα hot rod, αποτελούν την κατηγορία των κλασσικών αμερικάνικων αυτοκινήτων με μεγάλου κυβισμού μηχανές.

Τα hot rod, αποτελούν την κατηγορία των κλασσικών αμερικάνικων αυτοκινήτων με μεγάλου κυβισμού μηχανές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Fia