Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Mικρό πόλης και σεντάν τα επόμενα ηλεκτρικά Skoda

1.976 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2020)

Μετά το crossover Εnyaq, η Skoda θέλει να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο για την πόλη αλλά και ένα οικογενειακό σεντάν.


Στην κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού μικρού αυτοκινήτου πόλης και ενός οικογενειακού σεντάν στρέφει την προσοχή της η Skoda μετά το ντεμπούτο του Enyaq σύμφωνα με τον πρόεδρο της φίρμας, Τhomas Schafer.

To Εnyaq είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που κατασκευάστηκε στην MEB πλατφόρμα του VW Group και το 2021 ίσως δούμε μια Coupe έκδοση του μοντέλου. Ο Schafer ρωτήθηκε ακόμα για το εάν πρόκειται να υπάρξει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της Skoda με τον ίδιο να απαντά: «Πρέπει να ξοδέψουμε πολλά για να γίνει αυτό. Θα ήθελα άλλα 10 αυτοκίνητα αλλά η επένδυση αυτή δεν μπορεί να γίνει. Δεν γίνεται να διπλασιάσουμε την γκάμα μας. Στο κομμάτι των ηλεκτρικών, με τον Enyaq είμαστε εντάξει για τώρα αλλά θα χρειαστούμε κάτι μικρότερο για την πόλη και κάποιο σεντάν».

Πότε όμως θα δούμε αυτά τα νέα μοντέλα, ο Schafer δεν περιμένει κάτι καινούριο πριν τα μέσα αυτής της δεκαετίας. «Τα concept χρειάζονται δύο με τρία χρόνια οπότε τα περιμένουμε στα μέσα της δεκαετίας αυτής» συνέχισε ο Schafer.

Η Skoda θα κατασκευάσει κάποιο αυτοκίνητο και με βάση την ID Lite πλατφόρμα ωστόσο «θα έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με το μοντέλο της Volkswagen», ολοκλήρωσε τις σκέψεις του το αφεντικός της Skoda.
 

FORD
OPEL