Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

O Luca de Meo.

Mισθός 5,8 εκατ. ευρώ για τον νέο CEO της Renault

1.839 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2020)

Τα χρήματα που θα μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Luca de Meo είναι σημαντικά περισσότερα σε σχέση με τον μισθό που είχε ο προκάτοχός του.


Η Renault θα προσφέρει στον νέο της CEO κ. Luca de Meo, ένα πακέτο αμοιβών περίπου 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελεί μια αύξηση της τάξης περίπου του 57% σε σχέση με τον μισθό που έπαιρνε ο προκάτοχός του πέρυσι.

Σύμφωνα με έγγραφα της εταιρείας που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, ο de Meo θα λάβει φέτος μισθό ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ με bonus που μπορούν να ξεπεράσουν κατά 150% την σταθερή του αποζημίωση και 75.000 μετοχές της Renault. Ο προκάτοχός του, Thierry Bollore, αμείβονταν αντιστοίχως με 900.000 ευρώ, bonus που μπορούσαν να ξεπεράσουν κατά 150% την σταθερή του αποζημίωση και 50.000 μετοχές.

Ο de Meo θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1η Ιουλίου και μέχρι τότε απαγορεύεται μέσω συμβολαίου να δώσει στην Renault πληροφορίες σχετικά με τα πλάνα και τις στρατηγικές του VW Group από όπου προέρχεται. Ο Ιταλός θα αντικαταστήσεις την Clotilde Delbos που ανέλαβε προσωρινά τα ηνία όταν ο Bollore άφησε την θέση του CEO λόγω κατηγοριών για κακοδιαχείριση. Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου της γαλλικής φίρμας είναι η Delbos να παραμείνει ως αναπληρωματική CEO.

H καριέρα του Luca de Meo ξεκίνησε από την Renault το 1992 και μετά από 5 χρόνια μετακινήθηκε στην Toyota. To 2002 μετακινήθηκε στην Fiat-Chrysler αναλαμβάνοντας υψηλές θέσεις σε Alfa Romeo, Fiat και Abarth και από το 2009 εργαζόταν στο VW Group παίρνοντας τα ηνία της SEAT, την οποία οδήγησε σε ρεκόρ πωλήσεων το 2018.

Ο de Meo έχει γνώση τόσο της γαλλικής όσο και της ιαπωνικής κουλτούρας, κάτι που θα του φανεί χρήσιμο αφού θα κληθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της Renault με την Nissan. Ο de Meo γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1967 και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.
 

FORD
OPEL