Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley θα κυκλοφορήσει το 2025.

Μόνο ηλεκτρικά η Bentley έως το 2030!

1.856 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2020)

Την Bentley των ισχυρών V8 και W12 μοντέλων που ξέρουμε πρέπει να την ξεχάσουμε. Αυτό είπε ξεκάθαρα ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το αργότερο έως το 2030 η γκάμα της μάρκας θα περιλαμβάνει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα!


Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν για το μέλλον της Bentley ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Adrian Hallmark. Ο επικεφαλής της φίρμας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε γνωστοποίησε το σχέδιο που έχει καταρτίσει για το εγγύς μέλλον, το οποίο αφορά αποκλειστικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Το μέλλον της Bentley θα είναι πλήρως ηλεκτρικό», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος. «Δεν δουλεύουμε μόνο σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά σε μια πλήρη οικογένεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων», συμπληρώνει.
 
Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley θα κυκλοφορήσει το 2025 χρησιμοποιώντας μια νέα, αποκλειστική πλατφόρμα. Μέχρι το 2026, όλα τα οχήματα της γκάμας της Bentley θα είναι είτε Plug-In hybrid είτε ηλεκτρικά. Ωστόσο μέχρι το τέλος της δεκαετίας η εταιρεία σχεδιάζει να σταματήσει εντελώς να κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης, αντικαθιστώντας τους με μπαταρίες και ηλεκτρικά μοτέρ.
 
«Μέχρι το 2030, δεν θα υπάρχουν κινητήρες καύσης», είπε ο Hallmark. «Αυτή είναι μια βαθιά αλλαγή για τον κλάδο και θέλουμε να ηγηθούμε αυτής». Μάλιστα αυτό δεν είναι ένα αβάσιμο στοιχείο. Σύμφωνα με μια εσωτερική μελέτη της αυτοκινητοβιομηχανίας, τουλάχιστον το 55% των τωρινών πελατών δηλώνουν ότι θα ενδιαφερόταν να αγοράσουν μία ηλεκτρική Bentley.
 
Μέρος αυτής της βιώσιμης στρατηγικής περιλαμβάνει επίσης ένα σχέδιο που θα καταστήσει την βρετανική μάρκα εντελώς ουδέτερη από πλαστικό έως το 2025 και ουδέτερη από άνθρακα έως το 2030. Η εταιρεία πραγματοποιεί ήδη στρατηγικές κινήσεις στην έδρα της στο Crewe, περιλαμβάνοντας πιο βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής, στην προσπάθειά της να φτάσει σε αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα τα επόμενα δέκα χρόνια.

fiat
OPEL