Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ιστορικό μονοθέσιο της McLaren-Mercedes ψάχνει ιδιοκτήτη!

 Σχολιάστε 
2.488 Επισκέψεις στο άρθρο (14/8/2024)
Ιστορικό μονοθέσιο της McLaren-Mercedes ψάχνει ιδιοκτήτη!
4 Φωτογραφίες »

- Συμμετείχε σε τρεις αγώνες το 2006 οδηγούμενο από τον Juan Pablo Montoya.
- Το οδήγησε και ο Lewis Hamilton πριν υπογράψει στην ομάδα.
- Με κινητήρα V8 2,4 λίτρων και 750 άλογα.
- Η τιμή του υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ!

Στις 16 Αυγούστου η δημοπρασία

Μονοθέσιο της McLaren-Mercedes στην Formula 1, το οποίο έχουν οδηγήσει τόσο ο Lewis Hamilton όσο και ο Juan Pablo Montoya βγαίνει σε δημοπρασία και όπως είναι φυσικό μαγνητίζει τα βλέμματα. Το μονοθέσιο McLaren-Mercedes MP4-21 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του 2006 και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η τιμή του πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ, όταν θα δημοπρατηθεί στις 16 Αυγούστου.

Συμμετείχε σε τρεις αγώνες οδηγούμενο από τον Juan Pablo Montoya

Το MP4-21 σχεδιάστηκε από τον θρύλο της F1, Adrian Newey, όντας η τελευταία του χρονιά στην McLaren-Mercedes πριν αναχωρήσει για τη Red Bull Racing. Το συγκεκριμένο μονοθέσιο που θα βγει στο σφυρί φέρει τον αριθμό πλαισίου 21A-03 και οδηγήθηκε από τον Montoya κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μπαχρέιν, του Grand Prix της Μαλαισίας και του Grand Prix της Αυστραλίας. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε ως εφεδρικό μονοθέσιο για το Grand Prix του Μονακό, την ίδια σεζόν και στη συνέχεια αποσύρθηκε, χωρίς να έχει κάποια νίκη στο ενεργητικό του.

Το οδήγησε και ο Hamilton πριν υπογράψει στην ομάδα

Παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να πετύχει κάποια νίκη, το μονοθέσιο χαρακτηρίζεται ως ιστορικό. Ποιος είναι ο λόγος; Η RM Sotheby's, που έχει αναλάβει τη διαδικασία της δημοπρασίας, ισχυρίζεται πως ο 21 ετών τότε, Lewis Hamilton και πλέον 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, δοκίμασε αυτό το μονοθέσιο στο Έλβινγκτον και στη Χερέθ προτού υπογραφεί από την ομάδα της McLaren στη F1 τον Νοέμβριο του 2006. 

Μετά την απόσυρσή του το μονοθέσιο αποκαταστάθηκε από την McLaren Racing Heritage το 2019. Σε αντίθεση με πολλά άλλα παλιά μονοθέσια της F1, το 21A-03 διατηρεί το αρχικό του σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι έχει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 2,4 λίτρων, που προέρχεται από τη Mercedes-Benz και αποδίδει 750 ίππους.

Η McLaren-Mercedes πήρε την τρίτη θέση στους κατασκευαστές το 2006

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως η McLaren-Mercedes αγωνίστηκε τη σεζόν του 2006 στη F1 με τους Kimi Raikkonen και Juan Pablo Montoya. Ωστόσο, ο Montoya άφησε την ομάδα μετά τον δέκατο γύρο για το πρωτάθλημα NASCAR και αντικαταστάθηκε από τον Pedro de la Rosa. Η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών εκείνης της σεζόν.

SEAT AUTHENTIC
Autotriti.gr